Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић са делегацијом америчке ДФЦ: Велики пројекти пред нама, циљ регионално повезивање

Михајловићева је овим поводом изјавила да се на данашњем састанку разговарало о томе како да унапредимо односе наше две државе, посебно у инфраструктури. 

“Данас је било речи о пројектима о којима су разговарала два председника недавно у Вашингтону, као и о регионалном повезивању које је за Србију од огромног значаја. Министарство је формирало тим који ће 24 сата радити са ДФЦ-ом, с обзиром на велике пројекте који су пред нама”, рекла је она.

Михајловићева је додала да је посебно било речи о ауто-путу мира Ниш-Мердаре-Приштина, али и о железничком саобраћају и регионалним пројектима.

“У наредним данима, већ сутра, наставићемо да припремамо документацију и неопходне информације и да врло брзо имамо реализације које можемо да понудимо нашем народу”, рекла је Михајловићева.

Амбасадор Ентони Годфри захвалио је потпредседници Владе на добром састанку, те професионализму, доброј припремљености и визији Србије повезане са регионом.

“Увек одем инспирисан после састанка са потпредседницом и њеним тимом. Све ово је важно и у складу са заједничким циљем наше две државе, о чему су разговарали и председници Вучић и Трамп. Спремни смо да радимо са Министарством како бисмо имали резултате који ће унапредити квалитет и стандард живота грађана Србије”, рекао је Годфри.

На састанку је учествовао и генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“  Небојша Шурлан.

Posted in Вести.