Михајловићева са директором Транспортне заједнице: Регионално повезивање од кључног значаја за даљи развој


„Циљеви и приоритети су нам заједнички, од изградње и безбедности путева, улагања у железнички саобраћај, до уклањања нефизичких баријера, ефикаснијег и бржег преласка граница. Све то допринеће бољем повезивању региона, а од тога нема ништа важније уколико желимо да се развијамо и да наше економије иду напред. Учинићемо све да будемо још развијенији и повезанији, јер то значи бољи живот и бољу позицију Србије на путу ка Европској унији“, рекла је она.

Матеј Закоњшек је захвалио Влади Србије и потпредседници Михајловић на великој помоћи и подршци да се Транспортна заједница оснује и да њено седиште буде управо у Београду, те додао да је данас било речи о унапређењу транспорта и повезивању Србије и региона.


„Сви се налазимо у новом моменту, условљеном епидемијом корона вируса, што утиче и на методологију за проширење Европске уније. Уверен сам да ће транспорт и регионално повезивање имати круцијалну улогу у опоравку и даљем напретку. Задовољство ми је да сам свој мандат започео састанком са потпредседницом и министарком Михајловић и сигуран сам да ћемо и надаље успешно сарађивати“, рекао је он.

Posted in Вести.