Апликацијa „Пружни прелази“, за већу безбедност на путним прелазима

Безбедност саобраћаја на путним прелазима приоритетан је задатак и циљ „Инфраструктуре железнице Србије“ и свакодневно је унапређујемо у интересу свих учесника у саобраћају, са циљем да се спрече несреће и сачувају људски животи.

 И апликација „Пружни прелази“ доприноси повећању безбедности, јер кориснике на време информише да се приближавају пружном прелазу и на тај начин упозорава да се у саобраћају понашају одговорно и пажљиво.

Апликација је припремљена за Андроид мобилне уређаје и може се бесплатно и једноставно преузети са Google play-a.

Апликација „Пружни прелази“ на стандардној  Google карти приказује локације свих пружних прелаза, који су означени знаком „Андрејин крст“.

            За рад апликације неопходна  је само веза са интернетом и да  GPS  уређај на телефону буде укључен, односно да може да се лоцира положај корисника апликације.

            Додир на било који пружни прелаз даје детаљне податке о самом пружном прелазу: начин осигурања, број колосека који се прелазе, ширина пружног прелаза у метрима, угао преласка на пружни прелаз, врста коловоза и категорија пута.

Када се корисник апликације нађе у зони путног прелаза, апликација даје звучна и визуелна упозорења. На 500, 300 и 100 метара удаљености од пружног прелаза, апликација гласовно обавештава кориснике да се налазите на одговарајућој удаљености од пружног прелаза.

Апликација „Пружни прелази“ омогућава корисницима и да „Инфраструктури железнице Србије“ пошаљете фотографију или видео снимак догађаја са пружних прелаза и оставе свој коментар. „Инфраструктура железнице Србије“ има задатак и циљ да на такве коментаре што пре реагује и отклони евентуалне примедбе.

Ова апликација ће у наредном периоду стално бити унапређивана.

Корисници апликације имају могућност и да фотографишу неправилности на путним прелазима и фотографије доставе путем апликације „Инфраструктури железнице Србије“ која ће у најкраћм року реаговати.

            Као друштвено одговорна компанија са циљем повећања безбедности у саобраћају „Инфраструктура железнице Србије“ ради брже и ефикасније комуникације са јавношћу отворила је мејл адресу: putniprelazi@srbrail.rs

Путем овог мејла  моћи ће да се „Инфраструктури железнице Србије“ достављају примедбе, предлози, сугестије, као и да се укаже на евентуалне прoблеме у функционисању путних прелаза широм Србије.

Руководство и стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ свакодневно ће пратити и анализирати све добијене информације, а биће то начин и да се оствари двосмерна комуникација са грађанима.

Уверени смо да је безбедност саобраћаја на путним прелазима интерес свих нас зато позивамо учеснике у саобраћају да инсталирају апликацију „Пружни прелази“ путују безбедно и сачувају своје животе и животе других људи, као и да све примедбе и сугестије упуте руководству „Инфраструктуре железнице Србије“ преко мејл адресе putniprelazi@srbrail.rs.

Posted in Вести.