Брза пруга од Београда до Старе Пазове до краја године

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је 5. маја, заједно са Ху Сјаојунгом, генералним директором “Кинеских железница” за Србију, лабораторију система за контролу брзе пруге Београд-Будимпешта. Михајловићева је том приликом истакла да је ова лабораторија мозак будуће брзе пруге од Београда до Будимпеште.

“У питању је најмодернија лабораторија и најмодерније место одакле ће се управљати брзом пругом. Данас на деоницама од Београда до Старе Пазове и од Старе Пазове до Новог Сада ради највише радника, њих 1.533. У јулу ће бити завршен десни колосек на деоници до Старе Пазове, до краја године и цела та деоница. А крајем августа следеће године путоваћемо од Београда до Новог Сада брзим возом од 200 километара на сат”, рекла је она.

Михајловићева је захвалила кинеском народу на помоћи током епидемије корона вируса и истакла да Србију и НР Кину повезују снажно пријатељство, љубав два народа и партнерска сарадња.

                   

Она је додала и да Србија планира да гради брзу пругу од Београда до Ниша, те да очекује да следеће године крене реализација тих планова.

Ху Сјаојунг је захвалио потпредседници Владе на подршци и помоћи у реализацији овог важног пројекта.

                    

“Ову лабораторију одликује софистицирана технологија која задовољава све европске стандарде. Пре уградње свих материјала у процесу изградње брзе пруге, они ће бити тестирани у овој лабораторији”, рекао је он.

                      

Posted in Вести.