Ново стајалиште у Алтини на брзој прузи гради се током ванредног стања

Радови на деоници између Београда и Старе Пазове у оквиру изградње пруге за велике брзине Београд – Будимпешта која је највеће инфраструктурно градилиште у Србији и почетком априла се обављају у условима ванредног стања због заразне болести КОВИД 19, поштујући све безбедносне мере.

Кинеске компаније „Чајна релвеј Интернешнл“ и „Чајна комуникејшн констракшн компани“, са скоро 200 јединица механизације и око 600 радника свакодневно на градилишту изводе радове на деоници између Београда и Старе Пазове. Приликом радова, компаније ангажоване на овом пројекту примењују мере безбедности запослених у условима пандемије корона вируса, као и све одлуке и препоруке државних органа и здравствених стручњака за рад у условима ове заразне болести.

               

Међу новим објектима на траси пруге Београд Стара Пазова, у току је и изградња новог стајалишта у Алтини. У овом насељу, где никада није било стајалиште, граде се нови пешачки подходници за пролаз пешака и нови перони, а то су само неки од радова на овој деоници.

                 

У Алтини је осим изградње новог стајалишта, у току и изградња темеља и стубова нове контактне мреже са развученим водом нове контактне мреже на левом колосеку отворене пруге ка Земун пољу.

                  

И у Земунском Пољу такође се реконструише станична зграда, граде се нови пешачки потходници и нови перони. У току је и изградња додатних објеката за смештај телекомуникационе и опреме за функционисање железничког саобраћаја.

                         

Следеће ново стајалиште ће бити Камендин, где тек треба да започну радови када се организује друмски саобраћај.

„Инфраструктура железнице Србије“, као инвеститор поступа у складу са препорукама државног врха и потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, да се и у условима ванредног стања реализују започети радови на изградњи железница, уз поштовање свих мера безбедности.

                  

 

Posted in Вести.