Железнички саобраћај у условима снежних падавина несметано и редовно функционише, на српским пругама дежура 900 запослених и 22 специјализоване интервентне екипе

-Железнички саобраћај несметано се одвија у условима снежних падавина и временских неприлика у читавој земљи. Централни оперативни штаб „Инфраструктуре железнице Србије“ за рад у зимским условима управља свим активностима, а око 900 запослених у овој компанији ангажовано је на чишћењу и одржавању железничке инфраструктуре за рад у зимским условима. Поред тога, спремно је да брзо и у најкраћем року реагује петнаест екипа за хитне интервенције, пет екипа са механизацијом, као и две екипе специјализоване за одржавање косина, које су стациониране у Ужицу и Зајечару, – рекао је Мирољуб Јевтић, генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“, поводом одржавања железничке инфраструктуре и саобраћаја возова, у условима снежних падавина.

Изјаву ген. директора о спремности “ИЖС” – а у ванредним ситуацијама можете погледати овде

Јевтић је данас, са сарадницима, обишао железничку станицу Београд Ранжирна у Макишу, како би се на терену уверио да се железнички саобраћај у највећој теретној станици у региону успешно одвија у условима снежних падавина.

Дежурне екипе „Инфраструктуре железнице Србије“ чисте пруге, пероне и прилазне путеве, обезбеђујући на тај начин услове да се железнички саобраћај у Србији одвија редовно и несметано.

 

„Инфраструктура железнице Србије“ благовремено је обавила све припреме за рад у зимским условима, а планови за поступање у оваквим ситуацијама активирани су са првим зимским данима.

Стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ непрекидно прате ситуацију са снежним падавинама на пругама широм Србије, како би се у случају потребе због временских неприлика реаговало брзо и ефикасно.

Posted in Вести.