Због геодетског снимања Панчевачког моста, измене у режиму друмског саобраћаја од 10. до 24. новембра

Због геодетског снимања нултог стања челичне конструкције Панчевачког моста, у оквиру радова на реконструкцији левог колосека пруге преко Панчевачког моста, а у складу са Решењем Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, од суботе, 10. до суботе, 24. новембра 2018. године привремено ће бити измењен режим друмског саобраћаја за време трајања снимања.

Тако ће од 10. до 24. новембра 2018. године од 00.00 до 02.00 сати, као и од 03.00 до 05.00 сати, у потпуности бити обустављен друмски и железнички саобраћај преко Панчевачког моста. У наведеном периоду, од 02.00 до 03.00 сати преко Панчевачког моста ће бити пропуштан друмски саобраћај.

За интервентна возила постављена привремена друмска вертикална сигнализација неће важити.

Тешка теретна возила из правца Београда биће заустављена на транзитном путу у Дунавској улици. Возила из правца Панчева биће заустављана на локалитету старог привременог пункта на путу Београд – Панчево, док се возила из правца Зрењанина заустављају испред насеља Котеж. Обустава саобраћаја ових категорија возила обавиће се 15 минута пре отпочињања радова на мосту.

Возила која се крећу из правца Котежа и осталих насеља са банатске стране, као и из фирми које своја представништва имају на тој страни Београда, биће заустављена испред навоза на мост. Заустављање возила је у крајњој десној траци, како би се несметано одвијао саобраћај на релацији Вршац – Зрењанин.

Остале врсте возила биће заустављене уз асистенцију припадника МУП-а, испред навоза на мост из свих праваца.

На прилазним правцима из Панчева и Зрењанина омогућава се одвијање саобраћаја на правцима Панчево – Зрењанин и Зрењанин – Панчево, уз асистенцију саобраћајне полиције.

„Инфраструктура железница Србије“ уложиће максималне напоре како би геодетско снимање Панчевачког моста било брзо и ефикасно завршено и пре предвиђених рокова.

„Инфраструктура железнице Србије“ извињава се свим учесницима у саобраћају због привремене измене режима превоза преко Панчевачког моста, коју је била неопходно организовати на овај начин.

 

Posted in Вести.