Путни прелаз “Рајинце” код Бујановца обезбеђен савременом опремом и пуштен у рад, до краја године још 8 аутоматизованих путних прелаза

Путни прелаз „Рајинце“, између железничких станица Бујановац и Букаревац, на међународном железничком Коридору 10, између Ниша и Прешева, почетком октобра 2018. године обезбеђен је савременом сигнално-сигурносном опремом и пуштен у рад.

На овом путном прелазу уграђени су полубраници, постављена светлосна сигнализација, као и вибро траке, чиме је подигнуто осигурање и повећана безбедност саобраћаја. 

За путни прелаз „Рајинце“ фирма „Галеб Систем“ из Шапца донирала је комплетан унутрашњи релејни уређај са кућицом, чија је укупна вредност око 50 хиљада евра, док је „Инфраструктура железнице Србије“ у овај путни прелаз уложила око 100 хиљада евра.

Реч је о једном од девет путних прелаза које ће „Инфраструктура железнице Србије“ обезбедити савременом опремом до краја године.

Тако ће већ у наредних десетак дана у рад бити пуштени путни прелази обезбеђени савременом сигнално-сигурносном опремом и полубраницима „Клење“ (општина Вождовац), на магистралној  прузи Београд – Младеновац  и  „Перлез“, на прузи Нови Сад – Зрењанин.

До краја године планирано је да буду завршени радови и пуштено у рад још шест путних прелаза, и то: „Пијаца“ у Младеновцу, „Брасина“ у Брасини, „Стражара 104“ у Суботици, „Ђорђево“ између Лесковца и Ђорђева, на прузи Ниш – Прешево, као и два путна прелаза у чачанским насељима Мршинци и Балуга.

Поред  донација у укупној вредности од око 30 милиона динара, које су за ове путне прелазе издвојиле фирме за производњу електротехничке опреме „Галеб Систем“, Институт „Михајло Пупин“, „Сигналинг“, „Алтпро“ и „Сигнал консалтинг“,  за подизање нивоа осигурања на девет путних прелаза „Инфраструктура железнице Србије“  издвојила је укупно више од 100 милиона динара.

Приоритети су одређени због повећаног обима друмског саобраћаја.

Posted in Вести.