Теретни вагон код Матејевца исклизнуо са пруге и остао на колосеку – Нема цурења из цистерне, ни опасности по здравље људи и животну средину

Данас (понедељак, 28.мај)  у 13.10 сати, између станица Сврљиг и Матејевац, на прузи Ниш – Зајечар, са пруге је исклизнуо један  теретни вагон товарен фосфорном киселином,  који је саобраћао у саставу теретног воза.

Вагон се том приликом није преврнуо и није било никаквих цурења фосфорне киселине, па самим тим нема никакве опасности по здравље људи и животну средину.

Железнички вагон који је исклизнуо био је тринаести по реду, од укупно петнаест колико их је било у саставу овог теретног воза.

Преосталих четрнаест вагона из састава ове теретне композиције већ је отпремљено у Матејевац. Помоћни воз из железничке станице Ниш кренуо је на лице места, где ће приступити подизању исклизнулог вагона на колосек.

На железничкој инфраструктури у овом догађају материјалнa штетa је била незнатна.

Након што помоћни воз подигне исклизнули вагон на колосек, железнички саобраћај између Ниша и Зајечара поново ће бити успостављен.

Железнички саобраћај између Ниша и Зајечара тренутно је у прекиду, а на прузи не чека ни један путнички воз.

Комисија за ванредне догађаје „Инфраструктуре железница Србије“ је на лицу места и ради на утврђивању узрока овог исклизнућа.

Posted in Вести.