Настављени радови на барској прузи

Након завршене прве фазе радова на барској прузи, од Ресника до Вреоца, у дужини од 35 километара, од суботе, 09. септембра, наставило се са радовима на преосталих 42 километра, у оквиру друге фазе, на деоници од Вреоца до Ваљева.

Настављени радови на барској прузи

Предвиђено је да се радови, које изводи руска компанија „РЖД Интернешнл“ са домаћим подизвођачима, заврше до половине новембра текуће године, а који нису могли бити завршени, у потпуности, у шпицу туристичке сезоне.

Услед предстојећих радова, према саопштењу железничког друштва „Србија Воз“ дошло је до измене саобраћаја међународних возова  и возова из унутрашњег саобраћаја на барској прузи. Све додатне информације о поласцима и цени карата можете наћи  на сајту www.srbvoz.rs, као и на фејсбук страници “Србија Воз” а.д.

Према пројекту, на овој деоници, планирано је да буде положено 15,5 километара горњег строја колосека, санација и реконструкција 11 мостова, 7 надвожњака, 3 локације хидротехничких радова са регулацијом корита и биће извршена монтажа шест путних прелаза. На целој деоници биће замењена комплетна контактна мрежа, као и сигнално сигурносна и ТТ опрема и уређаји у преосталим станицама. Такође, радиће се на ЕВП – у у Словцу и Ваљеву, као и на замени СС опреме и уређаја на 12 путних прелаза.

Настављени радови на барској прузи

Да подсетимо, да је у претходној фази, која је почела у јулу 2016. године, на делу од Ресника до Вреоца, највећи подухват био потпуна реконструкција тунела Бела Река, у дужини од око 4 километра. Реконструисан је и тзв. Тунел број 3, као и станични колосеци, затим су замењена шинска поља и контактна мрежа, а извршен је и комплетан ремонт постојећих мостова и натпутњака.

Вредност радова на комплетном пројекту је око 80 милиона УСД.

Posted in Вести and tagged .