Железничка имовина поново на мети лопова

Због око 450 килограма бакра, који ће бити продат у бесцење накупцима секундарних сировина, „Инфраструктури железнице Србије“ а.д. нанета је директна штета од преко 20 хиљада евра. Међутим, овакве штете су далеко веће јер изазивају додатне кварове, који знатно повећавају трошкове очувања безбедности железничког саобраћаја.


Јутрос, 2 сата после поноћи, у станици Зуце, између Врчина и Белог Потока, на прузи Београд – Мала Крсна – Велика Плана, крадљивци су исекли и однели око 300 метара комплетне контактне мреже. Напомињемо да је контактна мрежа под напоном од 25 000 волти и велика је срећа да није било смртних последица. Настала штета је удвостручена и изискује постављање нових 600 метара контактне мреже, јер преостала, исечена, не може бити настављена.

На овој деоници саобраћај је у прекиду, припадници МУП –а врше увиђај, а возови се преусмеравају на алтернативни правац. Надлежне екипе ИЖС – а убрзано раде на санацији настале штете, како би саобраћај од поднева био у функцији. 

Овим путем „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. упућује АПЕЛ становништву, да је најстроже забрањено и по живот опасно прилазити високонапонским водовима (напон јачине 25 000 V) на железничкој инфраструктури!

Упозоравамо да сва отуђења на железничкој инфраструктури доводе до угрожавања не само личне него и опште безбедности!

Posted in Вести.