Одржан Први регионални састанак Управљача железничке инфраструктуре

У Управној згради „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д., 24. априла, одржан је Први регионални састанак Управљача железничке инфраструктуре. Поздравним говором и речима добродошлице, присутнима су се обратили генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. Душан Гарибовић и помоћник министра у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Мирјана Трифуновић.

Одржан Први регионални састанак Управљача железничке инфраструктуре

На веома конструктивном састанку донети су закључци по којима ће се убудуће поступати. Акценат је стављен на редовну размену информација и искустава о свим битним питањима везаним за инфрастурктуру, међу којима су планови одржавања, реконструкције, модернизације и изградње пруга, приступ железничкој инфраструктури у циљу заједничке промоције њихових услуга и бољег искоришћења инфраструктурних капацитета на међународним коридорима, који пролазе преко њихове железничке мреже.

Одржан Први регионални састанак Управљача железничке инфраструктуре

Такође, битан сегмент је и размена искустава по питању имплементације европског законодавства у сфери железничког саобраћаја, али и  реформи железничких инфраструктурних компанија. Констатовано је да Управљачи инфраструктуре са простора Западног Балкана (SEETO земље), спроводе активности предвиђенe „меким мерама“, које су дефинисане на Western Balkans  6 Самиту у августу 2015. године и усаглашено је одржавање оваквих састанака једном до два пута годишње, јер је овакав вид сарадње од изузетног значаја за свеукупно квалитетно функционисање железничког саобраћаја.

Posted in Вести, Међународна сарадња and tagged .