Одржан Први регионални састанак Управљача железничке инфраструктуре

У Управној згради „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д., 24. априла, одржан је Први регионални састанак Управљача железничке инфраструктуре. Поздравним говором и речима добродошлице, присутнима су се обратили генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. Душан Гарибовић и помоћник министра у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Мирјана Трифуновић.

Одржан Први регионални састанак Управљача железничке инфраструктуре

На веома конструктивном састанку донети су закључци по којима ће се убудуће поступати. Акценат је стављен на редовну размену информација и искустава о свим битним питањима везаним за инфрастурктуру, међу којима су планови одржавања, реконструкције, модернизације и изградње пруга, приступ железничкој инфраструктури у циљу заједничке промоције њихових услуга и бољег искоришћења инфраструктурних капацитета на међународним коридорима, који пролазе преко њихове железничке мреже.

Одржан Први регионални састанак Управљача железничке инфраструктуре

Такође, битан сегмент је и размена искустава по питању имплементације европског законодавства у сфери железничког саобраћаја, али и  реформи железничких инфраструктурних компанија. Констатовано је да Управљачи инфраструктуре са простора Западног Балкана (SEETO земље), спроводе активности предвиђенe „меким мерама“, које су дефинисане на Western Balkans  6 Самиту у августу 2015. године и усаглашено је одржавање оваквих састанака једном до два пута годишње, јер је овакав вид сарадње од изузетног значаја за свеукупно квалитетно функционисање железничког саобраћаја.

Објављено у Вести, Међународна сарадња и означено .