Упозорење „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. на опасност услед крађа бакарних делова на железничкој инфраструктури

Рано јутрос, око 3 часа после поноћи, на прузи Ресник – Батајница – Остружница, а између Остружнице и Сурчина, дошло је до крађе комплетне контактне мреже у дужини од око 600 метара. Одмах по констатовању пада напона на овом делу пруге, стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. изашле су на лице места и утврдиле да недостаје комплетан возни вод (носеће уже, вешаљке и контактни проводник), од стуба број 72 до 81.

Према првим проценама штета износи око 10 000 евра и предузимају се све неопходне мере како би се  до сутра, 18. марта овај део пруге оспособио и вратио у функцију.

Поднета је кривична пријава против НН лица.

Да напоменемо, да су само пре три дана радници предузећа „Геосонда Београд“, на деоници Ресник – Бела Река, где се тренутно одвијају радови на ремонту барске пруге, пронашли беживотно тело младића, страдалог од струјног удара. Том приликом пронађене су и закачене маказе за сечење на контактној мрежи, што је доказ његове јасне намере за покушај крађе.

Овим путем „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. упућује АПЕЛ становништву, да је најстроже забрањено и по живот опасно прилазити високонапонским водовима (напон јачине 25 000 V) на железничкој инфраструктури!

Упозоравамо да сва отуђења на железничкој инфраструктури доводе до угрожавања не само личне него и опште безбедности!

Posted in Вести and tagged .