Почињу радови на реконструкцији надвожњака на Зрењанинској петљи преко Панчевачког пута, 2. септембар 2016

Након успешно завршене друге фазе радова на реконструкцији два надвожњака преко Панчевачког пута, 2. септембра 2016. године од 23 часа почиње последња фаза, која се односи на радове на другом надвожњаку дужине 63,50 м.

Почињу радови на реконструкцији надвожњака на Зрењанинској петљи преко Панчевачког пута

До сада је, у претходне две фазе, потпуно завршена реконструкција првог надвожњака дужине 49 м. На другом је уграђено 11 шипова, од предвиђених 13, ојачана су два постојећа стуба и изграђен нов крајњи стуб. У оквиру треће фазе, пројектом је предвиђена уградња још два шипа, ојачање једног постојећег стуба и монтажа нове челичне конструкције, као што је урађено на првом надвожњаку, ближем Панчевачком мосту.

Радови на реконструкцији поменутих надвожњака, чији је завршетак предвиђен у року од 75 дана, део су Анекса I основног Уговора из руског државног кредита. Вредност радова је 4,1 милион долара а извођач је руска компанија „РЖД Интернешнл“ са домаћим подизвођачима.

Током трајања последње (треће) фазе, из безбедносних разлога, друмски саобраћај ће бити потпуно обустављен и то на рампи петље из смера Панчева ка Београду и Зрењанину.

Почињу радови на реконструкцији надвожњака на Зрењанинској петљи преко Панчевачког пута

Према саопштењу ЈГП-а мења се режим рада линија јавног превоза на следећи начин:

  • Возила са линије број 108 ће, у смеру ка Београду, на делу од раскрснице Панчевачког пута и Северне тангенте до Панчевачког моста саобраћати следећим саобраћајницама: Панчевачки пут, Северна тангента, Пут за Овчу, Зрењанински пут, Панчевачки мост и даље редовном трасом; у супротном смеру возила неће мењати трасу.
  • На измењеном делу трасе возила са линије број 108 (Омладински стадион – Рева /Дубока бара/) ће користити следећа стајалишта: Борча раскршће и Блок Бранка Момирова на Зрењанинском путу и привремено измештено стајалиште Политика на Северној тангенти, непосредно по преласку раскрснице Панчевачког пута и Северне тангенте.
  • Успоставља се привремена кружна линија број 108Л на релацији Блок Браће Марић – Хидротехника – Блок Браће Марић која ће саобраћати следећом трасом: Блок Браће Марић, Панчевачки пут у насељу Браће Марић, Косте Јосиповића (раскрсница Панчевачког пута и улице Косте Јосиповића), Панчевачки пут, искључење са Панчевачког пута на саобраћајницу паралелну Панчевачком путу у висини раскрснице Панчевачког пута и Северне тангенте, укључење на Панчевачки пут и промена смера у висини стајалишта Хидротехника.

 Возила са линије број 108Л (Блок Браће Марић- Хидротехника – Блок Браће Марић) ће користити постојећа и следећа привремено успостављена стајалишта:

  • на привременом терминусу “Блок Браће Марић” (долазно/полазно стајалиште);
  • у ул. Панчевачки пут у насељу Браће Марић, у смеру ка Северној тангенти, непосредно пре наиласка на раскрсницу са улицом Косте Јосиповића;
  • у ул. Панчевачки пут, у смеру ка терминусу “Блок Браће Марић”, по преласку раскрснице са улицом Косте Јосиповића;
  • на сервисној саобраћајници, у смеру ка Панчеву, по преласку раскрснице са Панчевачким путем.
Posted in Протекли догађаји and tagged .