„Инфраструктура железнице Србије“ а.д. званично постала члан организације за железничку безбедност „COLPOFER“

На основу одлуке Скупштине акционара из децембра 2015. године, “Инфраструктура железницe Србије“ а.д., наставља учлањење у међународне железничке организације, које су од стратешког значаја за Друштво. По први пут „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. самостално је наступила на 64. Генералној скупштини, одржаној 09. и 10. јуна, у Бриселу. COLPOFER је основан 1980. године, као специјална група Међународне железничке уније (UIC). Ову групу, која се бави безбедношћу у железничком саобраћају, чини 30 чланова из 23 европске земље. Скупштину је отворио Francois Bellot, министар за мобилност Белгије, задужен за железнички и авио саобраћај.

„Инфраструктура железеница Србије“ а.д. званично постала члан организације за железничку безбедност „COLPOFER“

Током дводневног заседања Скупштине, презентовани су реферати из различитих области безбедности железничког саобраћаја. Највећа пажња усмерена је на актуелну опасност од тероризма у саобраћају. Генерални секретар Европске мреже железничке полиције „Railpol”, Јоhn Laene, изнео је нове податке о оперативним активностима железничке полиције широм Европе.

Другог дана Скупштине COLPOFER-а, представник наше компаније Дејан Ђуричанин, директор Центра за унутрашњу безбедност и заштиту, имао је излагање на тему „Утицај избегличке кризе на железничко окружење“. Том приликом анализирана су кретања и понашања миграната на територији Републике Србије у претходном периоду и изнети су подаци о броју миграната који су превезени нашом железницом. Презентација Центра објављена је на сајту COLPOFER-a.

„Инфраструктура железеница Србије“ а.д. званично постала члан организације за железничку безбедност „COLPOFER“

Posted in Међународна сарадња and tagged .