Свечано обележен почетак радова на реконструкцији и модернизацији три деонице на прузи Београд – Ниш – Прешево – државна граница

У станици Ристовац, 22. априла 2016. године са почетком у 13 часова, одржана је свечаност поводом почетка реконструкције и модернизације три „Јужне“ деонице на железничком Коридору Х, између Ниша и Прешева у дужини од преко 46 км.

Свечано обележавање почетка радова на реконструкцији и модернизацији три „јужне“ деонице на прузи Београд – Ниш – Прешево – државна граница

Радови, чија је вредност 26,4 милиона долара, финансирају се из руског државног кредита за модернизацију српских железница. Извођач радова је компанија Руских државних железница „РЖД Интернешнл“ са српским компанијама као подизвођачима: „ЗГОП“ а.д. Нови Сад, „Енергопројект нискоградња“ Београд и „МБА Ратко Митровић“ Београд.

По доласку у станицу Ристовац, генералном директору „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. Душану Гарибовићу рапорт је предао шеф станице Игор Петровић, a државном секретару у министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Миодрагу Поледици рапорт је предао шеф Секције за инфраструктуру чвора Ниш Србобран Коцић. Са својим најближим сарадницима генерални директор је обишао и саму станицу.

Почетак церемоније обележен је свечаним обраћањем генералног директора „Инфраструктуре железнице Србије“ ад Душана Гарибовића, првог заменика директора руске компаније „РЖД Интернешнл“ Мансурбека Султанова  и државног секретара у министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Миодрага Поледице. Представници српске и руске делегације су потом дали изјаве за медије. Свечаност је завршена  заједничким обиласком радова вожњом у „Мушици“, пружном возилу за одржавање контактне мреже.

Да подсетимо, радови, који су почели 18. априла 2016. године и чији се завршетак очекује за годину дана, одвијају се истовремено на две деонице: Врањска Бања – Ристовац и Бујановац – Букаревац, док ће се са радовима на деоници Винарци – Ђорђево започети након завршетка поменутих деоница.

Важно је истаћи да ће се реконструкција на деоницама одвијати у режиму затвора колосека, без потпуног обустављања саобраћаја.

О свим изменама организације саобраћаја возова, путници ће бити благовремено обавештени.


Погледајте галерију фотографија:

There is no gallery selected or the gallery was deleted.


Погледајте видео материјал

Прилог телевизије Врањска плус

* * *

Говор в.д. генералног директора И ж С Душана Гарибовића

* * *

Говор првог заменика директора компаније РЖД Интернешнл Мансурбека Султанова

* * *

Говор државног секретара у министарству инфраструктуре Миодрага Поледице

* * *

Отпремање грађевинске механизације из станице Ристовац до места извођења радова

* * *

Обилазак радова из Мушице (пружног возила за одржавање контактне мреже)

* * *

Кран поставља шинска поља

Posted in Вести and tagged .