До даљњег се затвара станица Ћуприја, 27. новембар 2015

У оквиру радова на изградњи и реконструкцији железничке инфраструктуре на делу пруге Јагодина-Гиље-Ћуприја-Параћин од 27. новембра, у послеподневним часовима, кренуће се са радовима у станици Ћуприја, која ће до даљњег бити затворена, што значи да у наведеној станици није могућ пријем и отпрема путника, пртљага и робе.

Грађевинске радове изводи италијанска компанија JV IC/CAF са домаћим подизвођачима. Предвиђена вредност ових радова је око 16 милиона евра. Грађевински радови обухватају изградњу од око 10 км двоколосечне пруге, реконструкцију око 7 км једноколосечне, затим изградњу објеката: један надвожњак од 75 м, пет нових подвожњака, седам нових пропуста, реконструкцију три постојећа пропуста, девијацију регионалног пута у дужини од 1200 м, уређење стајалишта Гиље са изградњом приступних саобраћајница и остали радови.

Електротехничке радове изводи „Siemens“ d.o.o Београд, чија вредност износи око 11,8 милиона евра.

Завршетак грађевинских и неопходних електротехничких радова се очекује у другој половини децембра, од када ће се саобраћај неометано одвијати. Комплетан завршетак електротехничких радова (пуштање у рад електронске поставнице) у станици Ћуприја предвиђен је за мај 2016. године.

Након завршетка свих радова на делу пруге Гиље-Ћуприја-Параћин, пруга ће бити оспособљена за брзину возова од 120 km/h.

Прочитајте и званично саопштење.

Posted in Протекли догађаји and tagged .