Potpredsednica srpske Vlade Zorana Mihajlović potpisala evropsku Deklaraciju o bezbednosti železnice, dokument potpisala i „Infrastruktura železnice Srbije“

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović, Piter Mim, IPA menadžer projekta iz Evropske agencije za železnicu, i Lazar Mosurović, direktor Direkcije za železnice potpisali su 13. novembra u Beogradu Deklaraciju o bezbednosnoj kulturi evropske železnice.

Deklaracija je potpisana u  okviru IPA Samita za potpisivanje Izjave o bezbednosnoj kulturi evropske železnice, a potpisivanju je prisustvovao i Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji.

Čitajte dalje

U Briselu održan sastanak CER Radne grupe direktora za ljudske resurse

Predstavnici „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. učestvovali su na sastanku CER Radne grupe direktora za ljudske resurse, koji je održan 5. novembra 2019. godine u Briselu. Sastanku su, pored Nataše Jovanović, menaera za ljudske resurse i zajedničke poslove i Bojane Radovanović, rukovodioca projekta međunarodne saradnje u „Infrastrukturi železnice Srbije“, prisustvovali i predstavnici evropskih železničkih kompanija nadležni za ljudske resurse, zatim međunarodnih železničkih organizacija CER i UIC, kao i konsultant nadležan za projekat uspostavljanja „Virtuelne evropske železničke akademije (VERA).

Ključna tema sastanka odnosila se na rezultate rada zajedničke Radne grupe CER-ETF, koja priprema predlog mera za unapređenje položaja žena u železničkom sektoru. U izradi predloga mera učestvovale su aktivno i članice međunarodnih organizacija. U tom pogledu je i „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. ažurno dostavila sve neophodne podatke, kako bi dala prikaz realnog stanja u pogledu položaja žena u kompaniji i označila koje su mere do sada primenjene. Poseban akcenat, tokom sastanka, stavljen je i na segment uvođenja kvota koje treba ispuniti u pogledu zapošljavanja žena.

Čitajte dalje