Generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić čestitao Dan železničara: Realizujemo najveće i najznačajnije projekte modernizacije železničke infrastrukture

Generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić, povodom Dana železničara Srbije – 15. septembra, uputio je čestitku zaposlenima u ovoj kompaniji i svim železničarima.

U čestitki koju je Jevtić uputio železničarima, navodi se:

– “Infrastruktura železnice Srbije“ ovogodišnji 15.septembar – Dan železničara Srbije, obeležava radno, realizujući najznačajnije i najveće infrastrukturne projekte modernizacije, kakvih decenijama nije bilo na srpskim prugama.

Uz punu podršku Vlade Republike Srbije i resornog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, započeli smo izgradnju pruge za velike brzine do 200 kilometara na sat kroz Srbiju, na međunarodnoj pruzi Beograd – Budimpešta, kao najznačajnijeg projekta ne samo u našoj zemlji, nego i u ovom delu Evrope. Iz sredstava međunarodnih kredita rekonstruisano je 215 kilometara pruga, a na još oko 353 kilometra u toku su ili će započeti obnova železničke infrastrukture.

Ove godine sopstvenim sredstvima je započela i biće završena obnova oko 280 kilometara regionalnih pruga, u okviru projekta tekućeg održavanja. Zahvaljujući tome, obnavljamo putnički železnički saobraćaj širom Srbije, – navodi Jevtić.

U prazničnoj čestitki povodom Dana železničara, Jevtić ističe da je „Infrastruktura železnice Srbije“ u realizaciji svih ovih projekata angažovala veliki deo srpske privrede, ali i da je obezbedila posao za nove, mlade i obrazovane stručnjake.

– I to nije sve. Sopstvenim sredstvima ove godine počeli smo uređenje putnih prelaza, kao i obnovu železničkih stanica širom Srbije, dajući na taj način doprinos i bezbednosti saobraćaja, ali i ugledu i izgledu srpskih železnica, – ističe generalni direktor Miroljub Jevtić, i nastavlja:

– Železnička infrastruktura danas u Srbiji je među najvećim gradilištima sa projektima vrednim više milijardi evra.

Uveren sam da naši železničari imaju znanja, stručnosti i posvećenosti da se potvrde na najzahtevnijim i najznačajnijim razvojnim projektima u regionu, kvalitetno, efikasno i odgovorno obavljajući svoje profesionalne obaveze i zadatke.

Cilj nam je i zadatak da svaki novi Dan železničara u Srbiji dočekamo sa što više kilometara novih pruga, sa modernom železničkom infrastrukturom, kao deo evropske mreže razvijenih saobraćajnica.

„Infrastruktura železnice Srbije“ zajedno sa svim svojim zaposlenima ostvariće taj cilj i izgraditi novu, brzu, savremenu i efikasnu železnicu kakvu Srbija, sa svojom privredom i građanima i zaslužuje.

Svim železničarima čestitam 15. septembar – Dan železničara Srbije i želim puno lične i porodične sreće i profesionalnih uspeha, – čestitka je koju je generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić uputio zaposlenima u ovoj kompaniji i svim železničarima.

Objavljeno u Vesti