Istražni organi i kriminalistička policija ispituju uzroke udesa i krađu goriva

Povodom današnjeg udesa u Ripnju, tri železničke kompanije „Infrastruktura železnice Srbije“, „Srbija Kargo“ i „Srbija Voz“, uputile su medijima zajedničko saopštenje sledeće sadržine:

Jutros oko 5.40 sati, između železničkih stanica Ripanj tunel i Klenje, putnički voz (elektromotorna garnitura „Štadler“), koji je saobraćao na relaciji Stalać – Beograd Centar, naleteo je na lokomotivu železničke kompanije „Srbija Kargo“, koja je stajala na otvorenoj pruzi.

Tom prilikom lakše je povređeno dvanaest osoba.

Prema prvim informacijama, dizel lokomotiva „Srbija Karga“ otpremljena je četiri minuta pre putničkog voza i stajala je na otvorenoj pruzi, da bi na nju naletela putnička garnitura.

Svi infrastrukturni objekti bili su ispravni i u funkciji.

Ispituju se razlozi zaustavljanja lokomotive na otvorenoj pruzi. Obaveštena je Kriminalistička policija zbog sumnje da je motiv za zaustavljanje lokomotive bilo istakanje nafte iz rezervoara dizel lokomotive i da je  do udesa došlo zbog krađe goriva. Na mestu nesreće uočeno je više kanti za istakanje nafte.

Istražni organi utvrdiće osnovanost ovih sumnji.

Komisija za isleđenje vanrednih događaja je na terenu i utvrđuje uzroke ove nesreće. Po završetku rada komisije, biće izdato detaljno saopštenje.

 

Objavljeno u Vesti