„Infrastruktura železnice Srbije“ od 1. jula obustavlja železnički saobraćaj u Glavnoj železničkoj stanici Beograd

Infrastruktura železnice Srbije“ od 1. jula 2018. godine u potpunosti će obustaviti železnički saobraćaj u Glavnoj železničkoj stanici Beograd, kao i na pruzi Beograd Glavna stanica – Pančevački most, što je šest meseci ranije nego što je projektom bilo predviđeno.

To znači da se od 1. jula ukida železničko službeno mesto Beograd Glavna stanica i u potpunosti obustavlja železnički saobraćaj na području Savskog amfiteatra.

Radovi na izmeštanju infrastrukturnih železničkih kapaciteta iz stanice Beograd i sa područja Savskog amfiteatra realizuju se brže od planiranog.

U skladu sa tim, železničke kompanije “Srbija Voz“ i „Infrastruktura železnica Srbije“ uvode novu organizaciju putničkog železničkog saobraćaja u beogradskom čvoru.

Prema toj organizaciji, međunarodni vozovi za prevoz putnika, koji su planirani da saobraćaju između Beograda i Bara, od 16. juna 2018. godine polaziće iz železničke stanice Topčider ka Crnoj Gori i iz Bara dolaziti u železničku stanicu Topčider. To znači da će od 16. juna 2018. godine iz železničke stanice Topčider polaziti međunarodni dnevni voz za Bar u 09.21 sati, kao i večernji voz u 21.21 sati.

Međunarodni voz na relaciji Subotica – Bar – Subotica, koji kreće od 19. juna, saobraćaće iz železničke stanice Subotica u 16.45  sati preko Beograd Centra i obratno.

Osim vozova između Srbije i Crne Gore, od 1. jula svi međunarodni vozovi saobraćaće do železničke stanice Beograd Centar, koja će biti i polazna stanica ovih vozova u suprotnom smeru. Reč je o dva voza iz Budimpešte, kao i po jedan voz iz Beča, Ljubljane, Ciriha, Soluna i Sofije do Beograda i iz glavnog grada Srbije za Mađarsku, Austriju,  Sloveniju, Švajcarsku, Grčku i Bugarsku.               

Za vozove u unutrašnjem putničkom železničkom saobraćaju, koji su do sada saobraćali preko Glavne železničke stanice Beograd, od 1. jula 2018. godine polazna i dolazna stanica biće Beograd Centar u Prokopu.

Posted in Vesti.