Napreduju radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka preko Zrenjaninskog puta

Tačno dva meseca od početka, radovi na rekonstrukciji dva nadvožnjaka preko Zrenjaninskog puta, nedaleko od Pančevačkog mosta, napreduju predviđenom dinamikom.

zree1

U toku je druga faza radova koja treba da bude završena do 12. avgusta 2016. godine sa delimičnom obustavom drumskog saobraćaja na rampi petlje od Beograda ka Zrenjaninu i na rampi petlje iz smera Zrenjanina ka Pančevu. Uspostavljanje drumskog saobraćaja, na ovom delu, očekuje se završetkom ove i početkom treće faze radova.

Do sada, na nadvožnjaku bližem Pančevačkom mostu, od predviđenih 11 šipova, završeni su svi, ojačani su postojeći stubovi, a u toku je betoniranje novog krajnjeg stuba. Za oko dve nedelje a nakon kompletnog završetka radova na ovom, novom, stubu prelazi se na montiranje čelične konstrukcije samog nadvožnjaka, čije se sklapanje obavlja u pogonu građevinskog preduzeća „Mostogradnja“. Montaža čelične konstrukcije trajaće nekoliko dana.

Na drugom nadvožnjaku, od predviđenih 13 šipova urađeno je 11, što je za dva više nego što je planirano za drugu fazu, tako da će se preostala 2 šipa odraditi u trećoj fazi. U toku je ojačanje postojeća 3 stuba, a četvrti će se raditi u trećoj fazi, što će usloviti obustavu saobraćaja ispod samog nadvožnjaka, iz pravca Pančeva ka Beogradu, u trajanju od 75 dana.

Treća faza radova, predviđa montiranje čelične konstrukcije, kao i na prethodnom nadvožnjaku, nakon čega se očekuje kompletan završetak svih radova na rekonstrukciji oba nadvožnjaka.

Vrednost radova je oko 4,1 miliona USD i deo su Aneksa I osnovnog Ugovora iz ruskog državnog kredita,  a izvođač je ruska kompanija „RŽD Internešnl“ sa podizvođačima.


Pogledajte fotogaleriju:

Radovi napreduju
Radovi napreduju
Radovi napreduju
Objavljeno u Protekli događaji i označeno .