У Нишу реконструисана четири путна прелаза

Четири путна прелаза који су реконструисани у Нишу налазе се у ширем центру овог града, на укрштању пруге Ниш – Димитровград и најфреквентнијих друмских саобраћајница.

Реч је о путним прелазима који деценијама нису били реконструисани, а прагови су били стари и преко тридесет година, што је отежавало и успоравало функционисање и железничког, и друмском саобраћаја.

Инфраструктура железнице Србије на овим путним прелазима заменила је шине, прагове и комплетак колосечни материјал, након чега је уследило њихово асфалтирање.

Читав посао завршен је у сарадњи Инфраструктуре железнице Србије и Града Ниша, а у корист Нишлија и корисника железничких услуга.

Реконструкцију колосека на путним прелазима финансирала је Инфраструктура железнице Србије, док је обнову друмских саобраћајница на овим местима финансирао Град Ниш.

Због технологије извођења радова, путни прелази у Нишу реконструисани су у условима потпуне обуставе и железничког саобраћаја, и друмског саобраћаја, уз обезбеђене алтернативне правце.

Реконструисани путни прелази обезбедиће виши ниво безбедности у железничком и друмском саобраћају, као и лакши и ефикаснији прелазак аутомобила преко пруге, што ће допринети и да се у главним нишким саобраћајницама не праве гужве и колоне испред путних прелаза.

Posted in Вести.