Генерални директор Небојша Шурлан упознао директора Филипинских железница са изградњом брзе пруге кроз Србију

Небојша Шурлан, генерални директор Инфраструктуре железнице Србије, представио је гостима ову железничку компанију и информисао их са пројектима модернизације српских железница.

Филипинску делегацију Шурлан је упознао са пројектом изградње брзе пруге Београд – Будимпешта за брзину од 200 км/сат, а посебно са нашим искуствима приликом изградње брзе пруге између Београда и Новог Сада. Било је речи о изградњи прве српске брзе пруге, изазовима које је овај пројекат са собом носио, али и позитивним резултатима и ефектима који су постигнути успешном реализацијом овог посла.

Делегација Филипинских националних железница боравак у Србији искористила је и за вожњу возом „Соко“ брзином од 200 км/сат између Београда и Новог Сада, како би се уверили у брзину, безбедност и квалитет прве српске брзе пруге.

Филипинска делегација боравила је у Србији у оквиру студијске посете, како би се упознали са пројектом брзе пруге Београд – Суботица – Будимпешта, у чијој изградњи кроз нашу земљу учествују и Кинеске железнице. Филипинске националне железнице ангажовале су  China Railway Design Corporation за консултантске услуге управљања „Јужним дуголинијским пројектом“ модернизације железнице у овој земљи.

Posted in Вести.