Железница и железничари дали допринос народном скупу „Србија наде“

На тај начин, српски железничари показали су да Србија неће и не сме да стане и на достојанствен начин дали свој допринос јединству, нади и напретку државе. Учешћем на овом народном скупу запослени на српским железницама поручили су да Србија не сме да буде држава подела, мржње и насиља и стали у одбрану слободарских и демократских вредности нашег друштва.

Железничари су се окупили испред пословне зграде српских железница у Немањиној 6, у Београду, и организовано кренули ка Народној скупштини, где је одржан велики народни скуп. 

Борба за пристојну и нормалну Србију, за јединственост и недељивост наше земље, за даљи развој и просперитет државе и бољитак свих њених грађана, традиционалне су вредности које су железничари увек подржавали.

Зато су и овај пут својим учешћем на историјском народном скупу „Србија наде“, заједно са десетинама хиљада грађана из целе Србије који су од јутрос читав дан аутомобилима, аутобусима и возовима стизали у Београд, пружили подршку председнику Александру Вучићу и напретку земље.

Железничари су поручили да је Србија једна, јединствена и недељива, и дали свој глас за наду, толеранцију, будућност земље и бољи живот свих њених грађана.

Истовремено, железничари су учешћем на скупу „Србија наде“ показали да знају и цене што се након деценија пропадања и уништавања овог саобраћајног система, по први пут управо захваљујући председнику Александру Вучићу реализује пројекат свеобухватне модернизације српских железница.

На иницијативу председника и захваљујући његовом ангажовању, у протеклој деценији реконстурисано је и  изграђено скоро хиљаду километара, укључујући и прву српску брзу пругу за брзине возова од 200 километара на сат. До краја деценије биће урађено још око две хиљаде километара нових пруга.

-Јединство, заједништво, уједињеност потребнији су нам него икада, – поручио је председник Србије Александар Вучић, обраћајући се на величанственом скупу којем је према проценама медија присуствовало око 200 хиљада грађана, и додао:

-А када смо ми уједињени и када смо заједно, нико нам не може ништа, – рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је на крају свог обраћања поручио:

-Оно што тражим од вас је вера у Србију, љубав према Србији и борба за Србију! То је оно што можемо и морамо заједно! Нека живи Србија!

Железничке компаније Инфраструктура железнице Србије и Србија Воз својим радом и ангажовањем дале су пуни допринос да велики број грађана из целе Србије возовима стигне на народни скуп „Србија наде“ у Београд.

У железничку станицу Београд Центар стигли су ванредни возови из Новог Сада и Ниша, а железничке композиције и из других градова биле су појачане додатним капацитетима. Тако је возовима у главни град стигло на хиљаде учесника данашњег народног скупа из места широм Војводине,  дуж барске пруге, са југа Србије и других делова наше земље.

Сви они имали су прилику и да виде како теку радови на изградњи нове железничке станице у Београд Центру, једног од најлепших и најмодернијих железничких објеката у овом делу Европе, који ће бити завршен 20. октобра 2023. године

Инфраструктура железнице Србије успешно је данас организовала саобраћај повећаног броја возова на српским пругама, а Србија Воз је обезбедио довољно превозних капацитета да сви који су то желели возовима стигну у главни град, на народни скуп „Србија наде“.

На тај начин, железница и железничари дали су свој пуни допринос Србији јединства, заједништва, развоја, просперитета и наде.

Posted in Вести.