Инфраструктура железнице Србије на регионалном сајму SEE Mobility

Највеће интересовање учесници и посетиоци сајма показали су за пројекте изградње брзе пруге Београд – Нови Сад – Суботица – Будимпешта и Београд – Ниш. Поред информација изградњи српских брзих пруга, највише су их занимале могућности за пословну сарадању у овим, али и у осталим инвестиционим и инфраструктурним пројектима српских железница.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре било је почасни покровитељ ове манифестације, а сајам је отворио Мирослав Алемпић, помоћник министра за друмски транспорт, путеве и безбедност саобраћаја.

See Mobility је једини међународни сајам транспортних технологија и услуга на Западном Балкану и одржава се сваке друге године, у организацији Кластера железница југоиисточне Европе.

За компаније железничког сектора у Србији била је то прилика да се што боље представе потенцијалним добављачима, али и представницима других железничких компанија из региона, које су биле заступљене на овој манифестацији.

Поред седам државних железничких компанија из наше земље и региона, на овом сајму били су присутни излагачи из Србије, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе, Немачке, Велике Британије, Француске, Чешке, Аустрије, Словачке, Мађарске, Албаније, Швајцарске и Пољеске.

Слоган овогодишњег сајма био је „Повезаност за будућност“, а највише пажње било је посвећено развоју теретног саобраћаја и повећању обима логистичких услуга у југоисточној Европи.

За све излагаче овај сајам био је прилика да се представе на динамичном тржишту које обухвата седам земаља са преко 30 милиона становника, у којима ће се према предвиђањима у наредној деценији инвестирати око 15 милијарди евра у реконструкцију и модернизацију железничке и путне инфраструктуре.

У оквиру сајамске манифестације, за излагаче и госте организоване су посете интермодалном терминалу Nelt Group и индустријском комплексу MIND у Крагујевцу. За међународне компаније железничке индустрије то је представљало нову прилику за умрежавање са новим партнерима и проширење пословних контаката.

Posted in Вести.