На брзој прузи Београд – Нови Сад отворен посебан сервис за особе са смањеном покретљивошћу

„Инфраструктура железнице Србије“ у жељи да што већем броју људи омогући удобно и комфорно путовање возом брзином од 200 км/сат, на брзој прузи Београд – Нови Сад, отворила је посебан сервис за особе са смањеном покретљивошћу.

Овај сервис биће у функцији свакодневно у периоду од 07.00 до 20.00 сати,  а дежурни бројеви телефона су:                 

066 – 840 –  41 – 88

066 – 840  –  41 – 89

Сервис је намењен особама са смањеном покретљивошћу, које за кретање користе помагала, како би им у железничким станицама на брзој прузи Београд – Нови Сад била пружена адекватна услуга и помоћ.

Сервис ће бити у функцији почев од 15. марта 2022. године.

Потребно је само најкасније један дан пре путовања, на дежурне бројеве телефона најавити путовање особа са смањеном покретљивошћу возом на брзој прузи Београд – Нови Сад.

„Инфраструктури железнице Србије“ треба најавити датум, време и релацију путовања особа са смањеном покретљивошћу на брзој прузи Београд – Нови Сад.

Наши дежурни радници омогућиће особама са смањеном покретљивошћу да лакше приступе железничким станицама, перонима и уђу у воз, као и да након вожње изађу из воза и напусте железничке објекте.

„Инфраструктура железнице Србије“ као друштвено одговорна компанија, у наредном периоду планира да сличан сервис организује и на другим пругама у Србији, како би особама са смањеном покретљивошћу омогућили лакше коришћење железничког превоза.

Објављено у Вести