Успешно завршена демонтажа колосека на зрењанинском мосту преко Бегеја, упркос лошем времену

До сада је у оквиру радова на мосту на деоници Зрењанин – Зрењанин фабрика укопано осам шипова, а у току је постављање јармова који имају задатак да прихвате исечени део конструкције моста.

Како је предвиђено пројектом, конструкција моста биће исечена на три дела, а потом пребачена на обалу Бегеја. Радови ће бити настављени постављањем нове конструкције моста, а железнички саобраћај како је предвиђено пројектом треба да буде успостављен 19. априла 2022.

Радове на мосту дугог 55 метара изводи конзорцијум фирми који чине „Карин комерц“ из Ветерника, „Челик“ из Бачког Јарка, „Триопројект“ из Београда, као и „Геодетски биро“ из Ветерника.

Нови мост биће израђен од демонтираних елемената монтажно – демонтажне конструкције која је била постављена преко Дунава у Новом Саду, док није изграђен нови  Жежељев мост.

Мост на Бегеју постављен је 1937. године, тако да ће ове године навршити осам и по деценија железничког саобраћаја.  

„Инфраструктура железнице Србије“ у жељи да олакша свакодневни живот становницима Зрењанина, а посебно грађанима два велика насеља „Ружа Шулман“ и Берберско, новим пројектом места предвидела је да се обезбеде две пешачке стазе преко моста.  До сада је постојала само једна стаза. Од пролећа када радови буду завршени са обе стране моста изнад Бегеја биће постављене две стазе, прописно обележене и ширине да може да се безбедно одвија пешачки саобраћај.

Ради повећања безбедности „Инфраструктура железнице Србије“ уредиће прилазе и пешачке стазе, као и ново осветљење на мосту, чиме ће цео овај простор добити нови и лепши изглед.

Posted in Вести.