У Чачку реконструисан још један путни прелаз, шеснаести за две године на прузи Чачак – Краљево – Сталаћ

Последњи у низу реконструисан је 28. и 29. октобра 2021. године у Чачку и налази се у Улици Симе Сараге. На изузетно фреквентном путном прелазу обављена је комплетна замена прагова са припадајућим колосечним прибором, постављен је нови туцаник, као и асфалт преко прелаза са чак четири колосека. Завршеном реконструкцијом овог путног прелаза обезбеђена је максимална безбедност за мештане, као и бројне возаче који користе ову саобраћајницу. Ову инвестицију вредну око милион динара, заједнички финансирају Град Чачак и “Инфраструктура железница Србије”.

Средином наредне недеље Краљевчани ће реконструисати и последњи  од пет путних прелаза у месту Заблаће код Чачка, на двоколосечној прузи, где је предвиђена замена прагова и туцаника, као и постављање новог слоја асфалта.

Ове године на прузи Сталаћ – Краљево – Чачак у месту Самајла у краљевачкој општини реконструисан је путни прелаз. Замењени су постојећи прагови, као и туцаник. Исти радови изведени су и на четири путна прелаза у чачанској општини. До сада је завршено уређење прелаза у Мршинцима и Заблаћу, као и у поменутој Улици Симе Сараге у Чачку, а наредне недеље завршиће се и уређење још једног прелаза у Заблаћу.

И најзад, прошле године су реконструисани прелази у Адранима, Горичанима, Заблаћу и Атеници код Улице Раденка Јањића, а претходно и путни прелази у Адранима (општина Краљево), као и на подручју чачанске општине у Горичанима, Атеници и по два путна прелаза у Мршинцима и Заблаћу.

Поред пруге Сталаћ – Краљево – Чачак радници „Инфраструктура железнице Србије“, обновили је и два путна прелаза на прузи Лапово- Краљево- Лешак на подручју општине Крагујевац, и то једног у централној зони града, а други је реконструисан у Драгобраћи.

Posted in Вести.