Због радова на брзој прузи дводневна обустава железничког саобраћаја између Батајнице и Нове Пазове

          Радови у Батајница изводиће се на подручју бившег путног прелаза у овом станичном подручју, у условима обуставе железничког саобраћаја и затвора инфраструктурних постројења.

          Радове изводи конзорцијум кинеских компанија „China Railway International“ и „China Communication Construction Company“, који је задужен за изградњу пруге за велике брзине између Београд Центра и Старе Пазове.

              “Инфраструктура железнице Србије” упозорава и апелује да је свако кретање у зони извођења радова у Батајници забрањено и опасно, а да је контактна мрежа под напоном.

          Због наведених радова у периоду од 48 сати неће бити могућ саобраћај возова на деоницама пруге Сурчин – Батајница – Нова Пазова и Земун – Батајница – Нова Пазова.

          У унутрашњем саобраћају то значи да ће путнички возови који из Шида за Батајницу полазе по реду вожње у 14.20 и у 16.57 сати, као и из Шида за Земун у 19.12 сати, у суботу и недељу, 23. и 24. октобра саобраћати из Шида само до Нове Пазове. Такође, возови који из Батајнице за Шид по реду вожње саобраћају у 16.25 и у 19.54 сати, у дане викенда ићи ће само на релацији Нова Пазова – Шид.

          У недељу, 24. октобра и понедељак, 25. октобра воз који по реду вожње из Земуна за Шид полази у 5.18 сати, као и из Батајнице за Шид у 8.19 сати, полазиће за Шид из станице Нова Пазова, док ће воз који по реду вожње полази у 5.55 сати из Шида за Батајницу ова два дана саобраћати само до Нове Пазове.

          Када је реч о возовима из система београдске градске железнице БГ Воз, они ће саобраћати и наредна три дана у складу са измењеним редом вожње који се примењује од 16. октобра због инфраструктурних радова. Поред тога, још ће и БГ Воз који по реду вожње полази из Батајнице за Овчу у 15.50 сати, 23. октобра кренути у 16.07 сати из Земуна за Овчу.

Posted in Вести.