Инвестиција од пет милиона евра за развој тренинг центара у железничком саобраћају

Циљ потписивања овог значајног меморандума је убрзање сарадње са предузећима у области железничког саобраћаја и према њиховим потребама креирање и имплементација нових профила у образовни систем у оквиру железничких школа у Београду. Тим поводом, Влада Републике Србије донела је одлуку о формирању тренинг центара за развој железничког саобраћаја при Железничко техничкој школи, који ће бити препознат не само у Србији него и у региону.

,,Инвестиције које Влада Републике Србије тренутно спроводи у железничку инфраструктуру и набавку нових возова нису виђене више од 50 година и да је Србија тренутно у процесу изградње потпуно нове железничке инфраструктуре” казао је Момировић.

Он је истакако да је циљ да ђаци који ће похађати железничке школе добију прилику да уче и буду спремни за управљање најсавременијим брзим возовима, као и да одржавају модернизоване пруге и учествују у железничким предузећима.

,,Ми са овим инвестицијама омогућавамо да вратимо железницу онде где је била некада, на место које она у свим развијеним европским државама сада заузима. Овај меморандум је једна од најважнијих ствари како бисмо ми потребе за кадровима у железници могли да произведемо. У наредним годинама ћемо у ту школу уложити пет милиона евра” рекао је Момировић.

,,У образовање кадрова за потребе железнице од наредне године уводимо дуално образовање које подразумева и учење кроз рад у компанијама железнице Србије’’ изјавио је Ружић. Он је навео да је план да у наредном периоду се спроведе набавка најмодернијих стационарних симулатора целе кабине за управљање возовима за машиновође, како на железници, тако и у трамвајском саобраћају и да су такви симулатори пандан већ познатим симулаторима које користе пилоти Ер Србије и какве има Ваздухопловна академија.

Posted in Вести.