Започела реконструкција железничке станице у Овчар Бањи

У оквиру реконструкције станице предвиђено је комплетно уређење објекта и станичног платоа. Предвиђено је да буду изведени следећи радови: санација фасаде, фасадне опеке и дрвене фасадне облоге, крова, унутрашњих зидних и подних површина, као и мокрог чвора.

Поред тога пројектом је предвиђено изамена комплетне спољашње и унтрашње столарије, електро и громобранских инсталација и олука, те водоводне и канализационе мреже. Нови изглед добиће целокупни простор око саме станичне зграде постављењем дрвећа, украсног шибља, клупа и вртног мобилијара.

Железничка станица у Овчар Бањи налази се на прузи Сталаћ- Краљево- Пожега, има два колосека и кроз њу свакодневно прође десет путничких и пет теретних возова.

Сама зграда је зидана средином седамдесетих година, а станица је пуштена у рад 1978. године. Од тада до данас, дакле пуне 43 године није било никаквих инвестиционих радова.

Додатни проблем у одржавању овог објекта представљала је чињеница да је око деценију и по станица била непоседнута, односно да у њој није било железничког особља, али ни чуварске службе, те је сам станични објекат руиниран и запуштен.

Покренута је иницијатива да се обезбеди чување саме станице, како уређени простор зграде и простор око станице не би били уништени, а такође покренута иницијатива да на железничкој станици Овчар Бања стално буде присутно особље, а све са циљем повећања безбедности путника, као и свих корисника услуга.

Posted in Вести.