Гради се надвожњак на брзој прузи у Старој Пазови

Радови на изградњи новог надвожњака преко брзе пруге у Старој Пазови почели су пре пет месеци, када је за саобраћај био затворен путни прелаз који се ту раније налазио.

Током изградње новог надвожњака, саобраћај се одвија према пројекту организације друмског саобраћаја у току извођења ових радова. Целокупан друмски саобраћај са овог путног прелаза преусмерен је на путни правац Инђија – Рума. Решење о постављању привремене саобраћајне сигнализације и измени режима саобраћаја за време извођења радова важи до1. јула 2021. године, али ће по свој прилици морати да буде продужено.

Радове на изградњи новог надвожњака изводи конзорцијум кинеских компанија „China Railway International“ и „China Communications Construction Company“, који гради брзу пругу на читавој деоници Београд Центар – Стара Пазова.

Дужина надвожњака ће бити 323 метара, са девет носећих стубова, а у завршној је фази изградња најтежег главног распона дугог 41 метар преко саме пруге, као најтежег сегмента овог објекта. Шипови на свим стубним местима, као и девет стубних места су постављени, а тренутно су у току радови на изградњи бетонске конструкције надвожњака.


Када нови надвожњак буде изграђен, он ће заменити функцију досадашњег путног прелаза на том месту, јер на прузи за велике брзине неће бити укрштања колосека и пута у нивоу и сва ће бити денивелисана.

Posted in Вести.