Због радова на прузи Ћеле Кула – Црвени Крст, од петка до суботе ујутру ван функције путни прелази у Нишу

Безбедност саобраћаја у Нишу због овога неће бити угрожена. Извршно особље које учествује у организацији железничког саобраћаја на овој деоници упознато је да путни прелази у Нишу у том периоду неће радити и поступаће у складу са правилницима и прописима којима су регулисане овакве ситуације. 

„Инфраструктура железнице Србије“ и овај пут упозорава и апелује на све учеснике у друмском саобраћају да поштују саобраћајну сигнализацију и возе пажљиво, како би се очувала безбедност и избегле несреће.

Радови на одржавању пруге између Ћеле Куле и Црвеног Крста у Нишу одвијају се у оквиру вишедневних активности на машинском регулисању колосека на прузи Ниш – Димитровград – државна граница. Радове изводе стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“.

Радови на машинском регулисању колосека захтевају демонтажу свих укључних и искључних тачака на путним прелазима на овој деоници, након обављених радова и њихову поновну монтажу, а на крају и фунционално испитивања рада уређаја тих путних прелаза. Због тога се процењује да ће путни прелази у граду Нишу бити ван функције око 25 сати.

Posted in Вести.