Корпоративни универзитет Руских железница организовао у Београду обуку за полазнике из „Инфраструктуре железнице Србије“

Назив обуке коју од 12. до 14. априла руски предавачи спроводе за руководиоце и младе стручњаке „Инфраструктуре железнице Србије“ је „Преговори: од борбе до сарадње“. Циљ овог програма је усавршавање менаџерских и управљачких комуникација како би се постигли резултати у преговарачким процесима.

-Континуирана обука запослених изузетно је битна за успех било које организације и пројекта. Зато ће „Инфраструктура железнице Србије“ ове године посветити посебну пажњу едукацији и усавршавању запослених из области управљања, посебно када је реч о средњем нивоу руковођења. У компанији смо идентификовали запослене, за које планирамо да организујемо специјалистичке обуке, обезбеђујући средства из међународних фондова. У ситуацији када већ градимо или планирамо да модернизујемо велики број пруга у Србији, од оваквих активности очекујемо брзе ефекте у руковођењу и управљању тим пројектима, – рекао је генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ Небојша Шурлан, поздрављајући делегацију Корпоративног универзитета Руских железница, на челу са директором Романом Баскином.

Посета руске делегације Београду, како је истакао Шурлан, резултат је и добрих односа између Србије и Русије, као и председника двеју земаља Александра Вучића и Владимира Путина, захваљујући чему је наша земља обезбедила велики број руских вакцина за успешну имунизацију становништва.

Делегација Корпоративног универзитета Руских железница посетила је Србију у оквиру активности које компанија РЖД Интернешнл реализује у нашој земљи на модернизацији железничке инфраструктуре и изградњи пруге за велике брзине.

Захваљујући тој сарадњи, обука је организована бесплатно.

Руководиоци „Инфраструктуре железнице Србије“, РЖД „Интернешнл“ и Корпоративног универзитета Руских железница разговарали су и о могућностима за сарадњу у организацији напредних програма обуке за менаџере српских железница, као и у области образовања и размене искустава железничара две земље.

-Корпоративни универзитет основале су пре једанаест година Руске железнице, које имају око милион запослених и око 70 хиљада руководилаца на различитим нивоима. Основан је са циљем да се развијају и усавршавају руководиоци и стручњаци Руских железница, али и да се проширују њихова гледишта. До сада смо реализовали преко 250 различитих програма, остваривши сарадњу и са свих девет железничких универзитета у Русији, као и међународне пројекте, – рекао је Роман Баскин, директор Корпоративног универзитета Руских железница, представљајући ову велику и значајну институцију.

Према речима Баскина, овај универзитет је иницирао организовање обуке за руководиоце на свим нивоима и стручњаке „Инфраструктуре железнице Србије“, схватајући значај континуираног и квалитетног усавршавања радника, као и неопходност да се кроз програме развоја разматрају све специфичности и карактеристика рада у железничкој индустрији, њених јединствених приступа у управљању и развоју компетенција за управљање код њених руководиоца.

Међу полазницима «Инфраструктуре железнице Србије» има руководилаца, али и млађих кадрова из различитих компанијских области рада, где постоји потреба за унапређењем вештине преговарања. Током обуке они ће се упознати са основним појмовима преговарачког процеса, потребама и мотивима у преговорима, преговарачким позицијама, тактикама преговарања, као и технологијама рада, моделима понашања и начинима преговарања.

Oбукa „Преговори: од борбе до сарадње“

Полазнике обуке „Преговори: од борбе до сарадње“ поздравили су Иван Богавац, извршни директор „Инфраструктуре железнице Србије“, Роман Баскин, директор Корпоративног универзитета Руских железница и Мансурбек Султанов, директор РЖД „Интернешнл“ у Србији.

Представници српске и руске стране разменили су неколико речи о заједничком пројекту развоја „Инфраструктуре железнице Србије“, који се реализовао захваљујући руском парнтеру „РЖД Интернешнл“.

Иван Богавац је изразио задовољство што руски партнери први пут у време пандемије корона вируса свој програм реализују „лицем у лице“ управо у Србији, а не путем друштвених мрежа и пожелео универзитетским тренерима и полазницима успешан рад и обуку.

– Нама се увек чини да железничари из света говоре истим језиком, исто мисле, размишљају и да исто поступају, – поручио је на почетку едукативног програма Роман Баскин, директор Корпоративног универзитета Руских железница и нагласио да су пријатељство и интеракција са Србијом две најважније теме на дневном нивоу између две државе, у чему највеће активно учешће припада управо железничарима.

-За нас је посебно симболично што се овај пројекат одвија баш у Београду – поручио је Баскин, и додао да је главна и најважнија тачка овог програма подстицање размишљања ван граница железничке пруге и железничког бизниса, као и настојање да се говори разумљивим и једноставним језиком, који користи Корпоративни универзитет Руских железница.

Он је истакао да бизнис школа у оквиру Руских железница организује пре свега програме за лидерство, управљање ресурсима и мотивацију кадрова, а да је обука за полазнике из „Инфраструктуре железнице Србије“ посебно изабрана и представљена као пробни пилот-пројекат.

Предавање у пословним просторијама РЖД „Интернешнл“ у Београду држи Наталија Манко, која је једна од најбољих и најискуснијих предавача Корпоративног универзитета Руских железница.

Posted in Вести.