Потпредседница Владе Зорана Михајловић са новим директором кинеских железница у Београду: Брза пруга Београд-Будимпешта најважнији пројекат Србије и Kине

Састанку су присуствовали и економски саветник у Амбасади НР Kине у Србији Танг Сјаодунг, као и генерални директор “Инфраструктуре железнице Србије“ Небојша Шурлан.

Михајловићева је пожелела дородошлицу директору компаније ЦРИЦ, која изводи радове на изградњи деонице од Београда до Старе Пазове, изразивши очекивање о наставку успешне сарадње.

„Реч је о најважнијем инфраструктурном пројекту између наше две државе, очекујем да Вашим доласком радови буду још ефикаснији и да на јесен следеће године до Новог Сада брзом пругом стижемо за пола сата модерним возовима. Држава и Мининистарство су, као и до сада, ту 24 сата да пружимо сваку помоћ и подршку како би радови напредовали и одвијали се у најбољем квалитету“, рекла је она.

Потпредседница Владе додала је да се у Србији много гради, али да се први пут гради брза пруга за пројектоване брзине од 200 км на сат.

„Ово је пројекат иза којег стоје два председника, Александар Вучић и Си Ђинпинг, то је пројекат наше две државе и два народа и важно је да све тече по уговореној динамици и плану. У питању је комплексан посао, али у њему смо заједно, на добробит наших грађана“; рекла је Михајловићева.

Ђа Јинге упознао је потпредседницу Владе о напретку и динамици радова на овој деоници, изразивши захвалност на подршци и помоћи Министарства.

„Изградња брзе пруге од Београда до Будимпеште у заједничком је интересу две државе и наша обавеза као извођача је да то реализујемо. Радили смо све време трајања ванредног стања, допремање материјала и опреме је стабилно и све радове изводимо у складу са европским стандардима“, рекао је он.

Танг Сјаодунг је захвалио на труду и помоћи Министарства, рекавши да је грађевински сектор изузетно важан у одржању економије и привредног раста у време епидемије изазване корона вирусом.

Posted in Вести.