Генерални директор Небојша Шурлан честитао запосленима Дан железничара: Изградњом железнице стварамо развијену и модерну Србију

Изградња првих пруга и железнице крајем деветнаестог века донела је нашој земљи развој, грађанима бољи живот,  а читавој Србији свеукупан просперитет. И када год се у протеклом периоду железница развијала и градила, читава Србија је ишла напред. На жалост, деценије запостављања железнице довеле су овај саобраћајни систем готово до укидања“ – наводи се у честитки коју је генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ упутио железничарима.

Oн  је даље поручио запосленима на железници:

„Данас „Инфраструктура железнице Србије“ и сви железничари овогодишњи рођендан дочекују радно, са приоритетним задатком и циљем да се реализују највећи и најзначајнији пројекти модернизације железнице, каквих деценијама уназад у нашој земљи није било. Железничка инфраструктура у Србији је данас једно од највећих градилишта у региону, са пројектима вредним више милијарди евра.

Уз пуну подршку председника државе, Владе Србије и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, протеклих неколико година градимо модерну, бољу и лепшу железницу, нове пруге за брзе возове и мењамо изглед овог саобраћајног система, како би повратили одавно изгубљено поверење јавности. Тај циљ није могуће ни лако, ни брзо остварити.

Али поверење државе и историја наших пруга и возова обавезују нас и чине одговорним да вратимо железницу на место које заслужује и које јој припада, у интересу грађана, привреде и државе Србије.

Ми данас у Србији по први пут градимо пругу за велике брзине од Београда до Суботице. Последњих година обновили смо око 560 километара регионалних и магистралних пруга, реконструишемо тунеле и мостове, уређујемо станице. А, уместо пруге којом је пре 136 година први воз од Београда до Ниша путовао дуже од осам сати, наредних година имаћемо нову пругу за  200 километара на сат.

Градећи данас железницу поново стварамо развијену и модерну Србију, која отвара перспективе и генерацијама испред нас“

Генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ честитајући празник, посебно је истакао улогу и значај железничара:    

„Железничари су до сада небројено пута доказали  своју  професионалност, одговорност и оданост железници. Велики циљеви носе тешкоће са собом, али запослени својим знањем, стручношћу и посвећеношћу дају непроцењив допринос да реализујемо историјски задатак и створимо нову, савремену, пословно ефикасну и брзу железницу, као део европске мреже развијених саобраћајница. Железницу какву и Србија, и железничари заслужују. То можемо да остваримо само заједно и нема сумње да ћемо то и урадити“.

Он је свим железничарима и члановима њихових породица честитао празник, пожелео пуно личне и породичне среће, здравља и професионалних успеха, и поручио:

„Срећан Вам Дан железничара и рођендан српских железница!“

Posted in Вести.