Брза пруга Београд-Будимпешта највећи пројекат у југоисточној Европи и симбол челичног пријатељства Србије и Kине

Михајловићева је истакла да је изградња ове пруге симбол пријатељства и добрих односа две државе и наших народа.

„Реч је о пројекту од изузетног значаја и за Србију и за НР Kину, о чему сведочи и подршка коју у реализацији пружају двојица председника, Александар Вучић и Си Ђинпинг. Односи између наше две државе су најбољи могући икада и такви треба да остану, а брза пруга један је од наших најважнијих заједничких пројеката. Не само да је у питању највећи пројекат у југоисточној Европи који је и део железничког Kоридора 10, већ је и део глобалне иницијативе „Појас и пут“, на шта смо посебно поносни“, рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе захвалила је и амбасади НР Kине у Србији на подршци у реализацији овог пројекта, а извођачу радова поручила да очекује да сви радови буду изведени у уговореном року, квалитету и утврђеној динамици.

Михајловићева је подсетила и да Министарство успешно спроводи све инфраструктурне пројекте, укључујући и оне које реализује са кинеским компанијама.

Ху Сјаојунг је захвалио потпредседници Михајловић и ресорном министарству на подршци и посвећености коју улажу у реализацију пројекта, уверавајући присутне да ће учинити све да се радови заврше у складу са уговореним обавезама, квалитетом и плановима.

На састанку је учестововао и генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ Небојша Шурлан.

Kонзорцијум кинеских компанија ЦЦЦЦ и ЦРИЦ изводи радове на деоници Београд центар – Стара Пазова, у дужини од 34,5 километара, а вредност радова је 350,1 милион долара.

Posted in Вести.