Mihajlovićeva i delegacija kineske kompanije CCECC o novim projektima u oblasti železnice

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa delegacijom kompanije CCECC (China Civil Engineering and Construction Company) o mogućnostima saradnje na novim projektima u oblasti železnice.

“Srbija želi da bude privredno najbrže rastuća zemlja u regionu i stoga veliku pažnju posvećujemo investicijama u oblast transporta, u kom modernizacija železnice ima posebno važno mesto. Srbija ima veoma dobru saradnju sa mnogim kineskim kompanijama, posebno kroz inicijativu “Jedan pojas, jedan put”, i drago nam je da je kompanija CCECC odredila da njihovo regionalno predstavništvo bude u Beogradu”, rekla je Mihajlovićeva.

Sun Man, direktor Kancelarije za Balkan kompanije CCECC, rekao je da je ova kompanija posebno specijalizovana za projekte u oblasti železnice i da je u Srbiji zainteresovana za projekat rekonstrukcije pruge Valjevo-Loznica.

“Nadamo se da ćemo imati prilike da u okviru globalne inicijative “Jedan pojas, jedan put” učestvujemo na infrastrukturnim projektima u Republici Srbiji”, rekao je on.

Na sastanku je učestvovao i generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić.

Objavljeno u Vesti