Stanica u Topčideru spremna za letnju sezonu

 Železničke kompanije „Srbija Voz“ i „Infrastruktura železnice Srbije“  spremno su dočekale početak letnje turističke sezone i povećanje broja putnika u vozovima između Srbije i Crne Gore.

Iako je stanica Topčider samo privremeno rešenje za prijem i otpremu putnika,  „Srbija Voz“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ su se pobrinuli da putnici u ovoj stanici imaju adekvatne uslove i kvalitetnu uslugu tokom ovogodišnje letnje turističke sezone.

              

Peron je produžen i asfaltiran, pojačano je reflektorsko osvetljenje, očišćeno rastinje, obnovljen mobilijar, a stanica detaljno uređena. Obezbeđena su i kolica za prihvat i prevoz invalida na području stanice Topčider. Organizovana je elektronska rezervacija mesta i prodaja karata, a svi vozovi polaze na vreme i do sada nisu zabeležene reklamacije putnika na kvalitet železničke usluge.

              

Prilaz stanici Topčider je osvetljen i obeležen novim tablama (piktogramima) tako da je putnicima jasno naznačeno gde su dve klimatizovane čekaonice u kojima se nalaze blagajna, toaleti i automati sa osvežavajućim napitcima, a u toku su i aktivnosti na otvaranju menjačnice.

              

Pozivamo sve  korisnike naših usluga da nam ukažu na svaki eventualni nedostatak, kako bi našu uslugu učinili kvalitetnijom.

              

U okviru ogromnih sredstava koje Vlada Republike Srbije investira u modernizaciju železnice, obezbeđena su sredstva i za savremenu Tehničko-putničku stanicu Zemun, čija izgradnja počinje tokom leta. Po završetku izgradnje Tehničko-putničke stanice Zemun, svi daljinski vozovi koji sada saobraćaju iz Topčidera biće preseljeni u novu železničku stanicu Zemun.

                   

                                       

Objavljeno u Vesti