Automatizovana rampa u Donjem Međurovu danas je puštena u rad

U petak, 4. januara  u 15.00 sati na putnom prelazu u Donjem Međurovu „Infrastruktura železnice Srbije“  pustila je u rad automatizovan putni prelaz sa branicima. 

Postavljanje uređaja putnog prelaza sa automatizovanim branicima u Donjem Međurovu završeno je za dvanaest dana.

 Na ovom putnom prelazu postavljeno je i reflektorsko osvetljenje koloseka, kao i video nadzor.

Na putnim prelazima širom Srbije u prošloj godini vozači drumskih vozila slomili 3.700 rampi, a materijalna šteta oko 500 miliona dinara, poslednji slučaj na niškoj „Palilulskoj rampi“

U prošloj godini na putnim prelazima širom Srbije imali smo 3.700 slučajeva lomljenja branika i polubranika, koje su svojom neodgovornom i nepropisnom vožnjom oštetili vozači drumskih vozila. Broj polomljenih branika i polubranika na putnim prelazima u 2018. godini skoro je duplo veći od prosečnog broja ovakvih slučajeva u prethodnim godinama.

„Infrastrukturi železnice Srbije“ lomljenjem rampi na putnim prelazima samo u prošloj godini naneta je direktna materijalna šteta od oko 500 miliona dinara. Za taj novac, „Infrastruktura železnice Srbije“ mogla je automatskim rampama da obezbedi oko 25 putnih prelaza širom Srbije.

Poslednji ovakav slučaj dogodio se u Nišu, na putnom prelazu kod Palilulske rampe, 29. decembra u večernjim satima, kada se autobus javnog gradskog prevoza na liniji 8, koji saobraća na relaciji Gabrovačka Reka – Pasi Poljana, našao u zoni putnog prelaza u trenutku kada su se rampe već spuštale. Autobus je na taj način onemogućio da se rampe spuste i oštetio uređaj putnog prelaza, koji je pre toga funkcionisao i bio ispravan.

Čitajte dalje