„Infrastruktura železnice Srbije“ zaposlila deset inženjera na upravljanju projektom izgradnje brze pruge Beograd – Budimpešta

„Infrastruktura železnice Srbije“ danas, 28. decembra, primila je u stalni radni odnos deset inženjera elektro i građevinske struke, koji su na javnom konkursu ispunili izuzetno visoke kriterijume i  biće angažovani na upravljanju projektom izgradnje brze pruge Beograd – Subotica, u okviru međunarodnog projekta Beograd – Budimpešta.

Projekat brze pruge Beograd – Subotica – državna granica sa Mađarskom je jedan od najvećih pojedinačnih projekata u istoriji Srbije. Iz tog razloga, „Infrastruktura železnice Srbije“ okuplja najznačajnije domaće kadrovske resurse za upravljanje ovim projektom.

– Nakon više decenija elektro i građevinski inženjeri na srpskim prugama ponovo imaju mogućnost da aktivno učestvuju u najvećim infrastrukturnim poduhvatima. Nije danas mala stvar što je posao u „Infrastrukturi železnice Srbije“ našlo deset vrhunskih stručnjaka i to je za nas dokaz više da je ovaj saobraćajni sistem zashvaljujući sveobuhvatnoj modernizaciji ponovo izazovan i privlačan najkvalitetnijim i najstručnijim kadrovima, – rekao je generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ dr Miroljub Jevtić, poželevši dobrodošlicu inženjerima na prigodnoj svečanosti u ovoj kompaniji.

Svečanom prijemu novih zaposlenih u “Infrastrukturu železnice Srbije“ prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica, kao i član Skupštine ove kompanije Irena Injac, koji su zajedno sa generalnim direktorom uručili inženjerima ugovore o radu.

 

-Dolazite u firmu koja realizuje velike železničke infrastrukturne projekte.Vašim angažovanjem biće lakše i nama kao ministarstvu i kompaniji u koju dolazite da realizujemo sve te projekte“, rekao je Miodrag Poledica uz zahvalnost prvom čoveku „Infrastrukture železnica Srbije“ dr Miroljubu Jevtiću na inicijativi da se u najkraćem roku prime stručni kadrovi, što je prepoznalo Ministarstvo građevina, saobraćaja i infrastrukture. 

Ovim zaposlenjem u stalni radni odnos „Infrastruktura železnica Srbije“, uz svesrdnu podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, želi da omogući da mladi i školovani ljudi ostaju u zemlji gde su i školovali i da istovremeno u svom radu stiču i primenjuju najsavremenija svetska iskustva, što je i najbolji pokazatelj uspešnosti investicija i razvojne vizije srpske železničke infrastrukurne mreže.

 

Infrastrukturni železnički projekti u Srbiji vredni su oko četiri i po milijardi evra, i doprineće da posao na železnici bude jedan od perspektivnijih poziva za mlade i stručne ljude.

Deset inženjera koji su danas primljeni u stalni radni odnos, izražavajući veliko zadovoljstvo zbog ukazanog poverenja, istakli su da za njih ovo predstavlja izuzetnu priliku da se dokažu i potvrde svoje znanje i stručnost na najzahtevnijim i najznačajnijim razvopjnim projektima ne samo u našoj zemlji, već i u regionu.

 

 

Posted in Vesti.