Počela izgradnja tunela „Čortanovci“

Nakon završenih pripremnih radova, koji su obavljani u avgustu mesecu, danas, 18. septembra, otpočelo se sa radovima na izlaznom portalu tunela „Čortanovci“. Pripremni radovi su podrazumevali izgradnju kampa, geodetska obeležavanja i izgradnju puta, koji povezuje ulazni i izlazni portal budućeg tunela

Nakon završene eksproprijacije zemljišta i prenamene šumskog u građevinsko zemljište, na teritoriji nacionalnog parka Fruška Gora, početkom septembra, Izvođač je započeo krčenje terena i seču šume, nakon čega su stvoreni uslovi da se započne sa  radovima na najtežoj i najsloženijoj deonici pruge od Beograda do državne granice sa Mađarskom.

Današnji početak radova je obišao generalni direktor, Dušan Garibović i tom prilikom se sastao sa prvim zamenikom direktora ogranka „RŽD Internešnl“ u RS, Mansurbekom Sultanovim, njegovim saradnicima kao i predstavnicima domaćih podizvođača.

Prva faza srednje deonice pruge Beograd – Budimpešta, čija je vrednost 337,6 USD sa učešćem RS u iznosu od 15%, pored izgradnje tunela obuhvata i izgradnju vijadukta. Predviđeno je da izvođenje radova traje 52 meseca. 

Objavljeno u Vesti