Slovačka naučno tehnička delegacija u poseti srpskim železnicama, 13. maj 2016. godine

U petak 13. maja 2016. godine „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. u saradnji sa „Srbija vozom“ a.d. i „Srbija kargom“ a.d. ugostila je delegaciju Slovačkog naučno-tehničkog društva saobraćaja Generalne direkcije „Železnica Slovačke Republike“. Slovačka delegacija brojala je 18 članova, a sastojala se od inžinjera, tehničara i mašinovođa.

Slovačka naučno tehnička delegacija u poseti srpskim železnicama, 13. maj 2016. godine

Imajući u vidu arhitektonski značaj naše Upravne zgrade,  delegacija se obilaskom upoznala sa istorijskim činjenicama vezanim za nju i imala priliku da iskusi vožnju jedinstvenim liftom Pater Noster.

Sva tri železnička društva su se predstavila putem multimedijalne prezentacije. Nakon završetka prezentacija predstavnici „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. su poveli goste u obilazak Beogradskog čvora.

Prva destinacija bila je poseta najvećoj teretnoj stanici u Srbiji – Beograd ranžirnoj i Telekomandnom centru. Nakon upoznavanja sa funkcionisanjem ove stanice, krenulo se  u Topčider, u garažu Plavog voza, gde su  kolege iz „Srbija voza“ a.d. bili domaćini obilaska ove atrakcije. To je bila prilika da se, bar na kratko, proputuje kroz istoriju Jugoslavije. Završivši sa jednim delom naše zajedničke istorije, vratilo se u realnost, u obilazak jednog od naših najznačajnijih i najobimnijih projekata – Beograd centar. Tu su se upoznali sa celokupnim projektom i fazama izgradnje ove stanice. Poslednje odredište Slovačke delegacije bila je stanica Vukov spomenik.

Gosti su bili impresionirani prijemom i sadržajem koji im je priređen. Ostala je želja da ponovo posete našu zemlju i našu železnicu, ali i da im se uzvrati poseta kako bi imali priliku da se i oni pokažu kao dobri domaćini.


Pogledajte galeriju fotografija:

Nema izabranih galerija ili galerija je izbrisana.

Objavljeno u Vesti i označeno .