Ванредна ситуација!

Апел свим учесницима у саобраћају да поштују прописе и сигнализацију

„Инфраструктура железнице Србије“ и „Србија Карго“, након што су се у суботу, 25. јула 2020. године, на путним прелазима обезбеђеним знаковима вертикалне друмске сигнализације на прузи између Шапца и Брасине догодила два судара теретног воза са путничким аутомобилима, од којих су у једном погинуле две особе, још једном заједнички апелују на све возаче друмских возила да поштују саобраћајне прописе и друмску сигнализацију, јер је то једини начин да се овакве трагедије избегну и сачувају људски животи.

Непрописним и неодговорним понашањем на путним прелазима, незаустављањем испред знака „Стоп“, уништавањем саобраћајних знакова и рампи, возачи друмских возила на директан начин угрожавају безбедност свих учесника у саобраћају.

Поплављена пруга између Чачка и Пожеге, 7. март 2016

Услед обилних падавина и набујалих река које се уливају у Мораву, бујица је прешла одбрамбени бедем и поплавила пругу између станица Чачак и Пожега. Почев од данас, 7. марта 2016. године у 12.45 часова, саобраћај се на овом делу пруге обуставља до даљњег.
Отказани су сви путнички возови на релацији Пожега-Краљево-Пожега (4833, 4834, 4835, 4836, 4837), као и воз 513/581 који из Београда по реду вожње полази за Краљево у 16.55 часова.

Читајте даље

Вести

Најновије активности Друштва


Почели радови на мађарској деоници брзе пруге од Будимпеште до Београда

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић и министар за иновације и технологију Мађарске Ласло Палкович, полагањем камена темељца 15. октобра 2021. године свечано су отворили радове на мађарском делу пруге за велике брзине Београд-Будимпешта, на железничкој деоници Шорокшар – Келебија.


У железничкој станици Мала Крсна пуштен у рад електрорелејни сигнално-сигурносни уређај, на прузи Јајинци – Мала Крсна, на међународном железничком Коридору 10

У железничкој станици Мала Крсна, након завршених радова и извршеног техничког прегледа, пуштен је у рад реконструисани станични електрорелејни сигнално-сигурносни уређај, са електронским системом за управљање и надзор на прузи Јајинци – Мала Крсна, на међународном железничком Коридору 10. На овај начин у потпуности је завршена реконструкција железничке инфраструктуре у железничкој станици Мала Крсна, као […]


Документарни филм „Стара дама“ о железничкој станици Београд представљен на Међународном филмском фестивалу

Историјско-документарни филм из Србије „Стара дама“, о старој главној железничкој станици Београд, приказан је средином септембра 2021. године на 5. Међународном филмском фестивалу „History Film Festival“ у Хрватској.


Најоштрије осуђујемо вандализам у железничкој станици Овчар Бања, чија је реконструкција у току

„Инфраструктура железнице Србије“ наjоштрије осуђује вандалски чин који се ноћас догодио у железничкој станици Овчар Бања, чија је реконструкција у завршној фази и од надлежних органа очекујемо да се починиоци у најкраћем року пронађу. Наиме, хулигани су током претходне ноћи оштетили овај објекат и поломили нова стакла на станичној згради у Овчар Бањи. Ово је […]


Шеста несрећа ове године због струјног удара из контактне мреже

Несрећа која се догодила 6. октобра у железничкој станици Клење, када је тинејџер који се попео на теретни вагон тешко повређен од струјног удара из контактне мреже изнад пруге, шести је такав случај у овој години.  Несрећни дечак налази се у Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој улици и у изузетно је тешком стању.


Сајам послова и пракси на Саобраћајном факултету: Железница све привлачнија студентима

„Инфраструктура железнице Србије“ и ове године традиционално је учествовала  на Сајму послова и пракси „Transport and Traffic Business Days“ који је 6. октобра 2021. године на Саобраћајном факултету организовао Савез студената овог факултета.


„Инфраструктура железнице Србије“ у пројекту „Нови Сад 2022. – Европска престоница културе“

„Инфраструктура железнице Србије“ успоставила је сарадњу са Фондацијом „Нови Сад 2022. – Европска престоница културе“, са циљем заједничке сарадње на пословима припреме и реализације активности које се односе на укључивање железничког сектора Србије у овај пројекат. Споразум са Фондацијом „Нови Сад 2022. – Европска престоница културе“ у име „Инфраструктуре железнице Србије“ потписао је генерални директор […]


Јутрос почели радови на подвожњаку на брзој прузи у Кисачкој улици у Новом Саду, друмски саобраћај обустављен

Радови на изградњи подвожњака у Кисачкој улици, у Новом Саду, у оквиру пруге за велике брзине Београд – Нови Сад – Суботица почели су данас, 3. октобра 2021. године. Због тога је од јутрос у 6.00 сати за друмски саобраћај затворен Кисачки подвожњак у Новом Саду. Имајући у виду  да постојећи мост у Кисачкој улици […]