Фото галерија

Распутница „Г“ – Раковица – Ресник

Генерални директор, Душан Гарибовић, у обиласку радова на реконструкцији деонице Распутница „Г“ – Раковица – Ресник, 9.јуна 2017. године

Kina 2017

Резултати посете српске делегације Кини су највидљивији у пољу железничке инфраструктуре, где је пруга Београд-Будимпешта потцртана као важна саобраћајница Европе и Азије.

Пуштена у саобраћај реконструисана и модернизована последња од три „Јужне“ деонице, Винарци – Ђорђево на железничком Коридору 10

У присуству председника Владе РС, Александра Вучића и потпредседнице Владе РС и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зоране Михајловић, као и бројних високих званица, 25. априла у станици Лесковац, свечано је пуштена у саобраћај, обновљена и модернизована  деоница Винарци – Ђорђево, на прузи Београд – Ниш – Прешево.

РТС, 2. март 2017. године, реконструисана пруга Врањска Бања – Ристовац

Реконструисана деоница пруге на јужном краку Коридора 10, Врањска Бања – Ристовац, свечано је отворена за саобраћај 2. марта 2017. године. Отварању су присуствовали генерални директор "Инфраструктуре железнице Србије" а.д. Душан Гарибовић и председник владе Републике Србије Александар Вучић.

Ред вожње 10/11. децембар, 2016.

Ред вожње 10/11. децембар, 2016.

Завршетак две јужне деонице до краја године

Радови на реконструкцији и модернизацији три  Јужне деонице пруге Београд – Ниш – Прешево, од укупно 46,5 километара, који су отпочели 18. априла 2016. године а чији завршетак се очекује до маја 2017. године, одвијају се, несметано, предвиђеном динамиком.

Рига 2016

Пети по реду Самит шефова влада централне и источне Европе и Кине, познат као „16+1“, одржан је у Риги, главном граду Летоније, 5. и 6. новембра.

Правилно је безбедно, Чачак, 21. октобар 2016. године

Едукација најмлађих ученика чачанских основних школа о правилном понашању на путним прелазима, јер „Правилно је безбедно“!

Прва и друга фаза санације тунела "Петровац" на барској прузи

Успешно приведена крају и друга фаза санације тунела „Петровац“ на барској прузи

Свечано обележен Дан железничара, 15. септембар 2016. године

У присуству потпредседнице владе Републике Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зоране Михајловић, амбасадора Руске федерације Александра Васиљевича Чепурина, амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга и других високих државних званица, на Главној железничкој станици у Београду свечано је обележен 15. септембар, Дан железничара.

Реконструкција и модернизација јужних деоница

Радови на реконструкцији три јужне деонице железничког Коридора Х, између Врања и Прешева, који су започели 18. априла ове године, одвијају се предвиђеном динамиком. У питању су деонице, Винарци – Ђорђево (15,015 км), Врањска Бања – Ристовац (17,723 км) и Бујановац – Букаревац (13,761 км), од укупно 46,5 километара.

Новоизграђени објекти на деоници Панчевачки мост – Панчево Главна, 6. септембар 2016. године

Новоизграђени објекти на деоници Панчевачки мост – Панчево Главна

Обилазак инфраструктуре чвора Панчево, 13. август 2016.

Обилазак инфраструктуре чвора Панчево, „Калимером“, започео је од станице Београд Дунав у суботу, 13. августа у раним јутарњим сатима. Генералном директору Душану Гарибовићу и извршном директору за управљање железничком инфраструктуром Милану Шегану, који су били са својим сарадницима, придружио се и републички инспектор у МГСИ, Слободан Вукмировић.

Чвор Ужице, 11. август 2016.

Након завршених радних посета чворовима Нови Сад, Суботица и Београд, генерални директор  Душан Гарибовић, извршни директор Милан Шеган, као и директори сектора извршних служби,  јуче, 11. августа, обишли су и инфраструктуру која је у надлежности чвора Ужице.

Завршена друга фаза радова на надвожњацима преко Зрењанинског пута, 12. август 2016

Друга фаза реконструкције два надвожњака преко Зрењанинског пута, која је започела тачно пре три месеца, завршена је у предвиђеном року.

Одрон у тунелу на барској прузи, 7.август 2016.

Због обилних падавина и изливања воде, 07. августа у 14.40 часова на прузи Београд – Врбница – Бијело Поље, на делу отворене пруге између станица Пријепоље теретна и Лучице, дошло је до обрушавања и испадања веће количине земљаног материјала у тунелу број 130.

Београдски чвор, 6. август 2016.

Генерални директор обишао београдски чвор, 6. август 2016. године

Нови Сад и Суботица, 4.август 2016.

Пословодство  „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. у радној посети железничким чворовима Нови Сад и Суботица.

Зрењањински пут, 6. јул 2016. године

Тачно два месеца од почетка радова на реконструкцији два надвожњака преко Зрењанинског пута, недалеко од Панчевачког моста, напредују предвиђеном динамиком.

Видовдан 2016

Видовдан, празник српске судбине, дан победе и пораза, дан искушења са којима се суочавао српски народ, био је повод за посету највишег руководства „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. светој српској земљи, Косову и Метохији.

Ноћ музеја 2016

Атмосфера са манифестације „Ноћ музеја“ у којој је 2016. године „Инфраструктура железница Србије“ а.д. по први пут отворила врата свог здања.

Словачка научнo техничка делегација у посети српским железницама, 13. мај 2016. године

У петак 13. маја 2016. године „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. у сарадњи са „Србија возом“ а.д. и „Србија каргом“ а.д. угостила је делегацију Словачког научно-техничког друштва саобраћаја Генералне дирекције „Железница Словачке Републике“. Словачка делегација бројала је 18 чланова, а састојала се од инжињера, техничара и машиновођа.

Свечано обележавање почетка радова на реконструкцији и модернизацији три „јужне“ деонице на прузи Београд – Ниш – Прешево – државна граница

У станици Ристовац, 22. априла 2016. године са почетком у 13 часова, одржана је свечаност поводом почетка реконструкције и модернизације три „Јужне“ деонице на железничком Коридору Х, између Ниша и Прешева у дужини од преко 46 км

42. Сајам грађевинарства, 19. април 2016. године

Свечаном отварању 42. Сајма грађевинарства, који се од 19. до 23. априла 2016. године одржава под слоганом „Права одлука у правом тренутку“, присуствовао је генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ ад Душан Гарибовић са сарадницима.

Свечано затварање „6th Transport and Traffic Business Days“, 22. март 2016. године

Свечано је обележен завршетак 6. по реду "Transport and Traffic Business Days" на Саобраћајном факултету.

Отварање станице Београд центар 26. јануар 2016. године

26. јануара 2016. године, након 40 година свечано је обележен завршетак прве фазе изградње будуће главне железничке станице Београд центар (Прокоп).