Skraćenje trase putničkih vozova, 20 – 22. novembar 2015, relacije prema Šidu, Novom Sadu i Inđiji

Večeras 20. novembra i sutra 21. novembra 2015. godine u intervalu od 00:10 do 05:00 časova zbog izgradnje nosača mosta preko pruge „Petlja Batajnica“ vozovi koji saobraćaju od Beograda prema Šidu, Novom Sadu i Inđiji, neće polaziti iz Beograda već je početna stanica Batajnica.

Zbog radova na asvaltiranju putnog prelaza između Zemun Polja i Batajnice u nedelju 22. novembra 2015. godine, u intervalu od 09:00 do 15:00 časova, moguća su eventualna kašnjenja BG Voza.

Otkazivanja vozova neće biti.

Pročitajte i zvanično saopštenje.

Skraćenje trase putničkih vozova, 20. novembar 2015, Valjevo-Pančevo Vojlovica-Valjevo

Večeras, 20. novembra 2015. godine od 21 čas, do nedelje u 20 časova dva voza koja redovno saobraćaju na liniji Valjevo-Pančevo Vojlovica-Valjevo, saobraćaće samo do Rakovice i nazad.

Skraćenje trase navedenih vozova je zbog radova na modernizaciji i izgradnji drugog koloseka pruge Beograd Centar – Pančevo Glavna – Vršac – Državna granica sa Rumunijom.

Radove na deonici Pančevački most-Pančevo Glavna izvodi kompanija ruskih železnica „RŽD Internešnl“ d.o.o. koji se finansiraju iz Ruskog državnog kredita.

Pročitajte i zvanično saopštenje.

Uključenje napona, 24. novembar 2015, Ćuprija-Paraćin

Dana 24. novembra 2015. godine od 10 časova, biće trajno uključen napon u kontaktnoj mreži (25kV/50Hz) nad novoizgrađenim desnim i levim kolosekom od Ćuprije do Paraćina.

U pitanju je realizacija projekta rekonstrukcije i modernizacije elektrotehničkih postrojenja na železničkoj pruzi Beograd-Niš na deonici Gilje-Ćuprija-Paraćin. Novoizgrađeni koloseci od stajališta Gilje do železničke stanice Ćuprija su već pod naponom.

Radove na rekonstrukciji i modernizaciji elektrotehničkih postrojenja izvodi preduzeće ,,Siemens d.o.o Beograd“. Ugovorna vrednost projekta je 11.853.320 €.

Projekat je finansiran zajmom od Evropske Investicione Banke, uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nakon završetka svih građevinskih i elektrotehničkih radova, železnička pruga će biti osposobljena za saobraćaj vozova pri brzini od 120 km/h.

Ovim povodom upozoravaju se svi putnici, korisnici železničkih usluga kao i svi koji se kreću u blizini pruge, da se pridržavaju istaknutih upozorenja kao i saveta dežurnog železničkog osoblja.