Infrastruktura železnice Srbije

Vanredna situacija!

Ništa nije pronađeno

Izgleda da ne možemo da pronađemo ono što ste tražili. Možda će pretraživanje ili jedna od veza ispod pomoći.

Vesti

Najnovije aktivnosti Društva

Mihajlovićeva sa kineskom kompanijom CRSC: Brza pruga od Beograda do Budimpešte najveći infrastrukturni projekat u regionu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas sa delegacijom kineske kompanije „Čajna rejlvej signal end komjunikejšen kompani“ (CRSC), koju je predvodio Žu Žilijang, predsednik Upravnog odbora kompanije, i sa njima razgovarala o realizaciji projekta izgradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte, ali i drugim infrastrukturnim projektima u železničkom saobraćaju.

Čitajte dalje

U Nišu ponovo krađa železničkih kablova na mostu preko Nišave

Danas u 00.40 sati, između železničkih stanica Crveni Krst i Ćele Kula u Nišu, na mostu preko reke Nišave, ponovo su ukradeni železnički kablovi koji, pored ostalog, regulišu rad uređaja putnih prelaza u ovom gradu. 

Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ noćas odmah nakon što je detektovan kvar u radu železničkih kablova na pruzi preko mosta, izašle su na lice mesta i rade na otklanjanju smetnji.

Zbog ove krađe železničkih kablova ne rade automatski putni prelazi u ulicama Hilandarskoj i Jug Bogdanova i nije moguće njihovo automatsko uključenje, ali će radom ovih uređaja upravljati otpravnici vozova u železničkim stanicama Niš i Crveni Krst. Zbog ovakvog načina rada, tokom današnjeg dana moguće je da rampe na ovim putnim prelazima budu duže spuštene prilikom prolaska vozova, nego što je to slučaj kada rade automatski uređaji putnog prelaza. 

Čitajte dalje

Zajednica evropskih železnica: „Infrastruktura železnice Srbije“ u evropskom vrhu po rodnoj ravnopravnosti

„Infrastruktura železnice Srbije“ u evropskom je vrhu po rodnoj ravnopravnosti i učešću žena u železničkom sektoru. To je rezultat godišnjeg istraživanja koje sprovodi Zajednica evropskih železnica i infrastrukturnih kompanija (CER), a kojim je ove godine bilo obuhvaćeno 28 evropskih železničkih kompanija iz 21 evropske zemlje.

Po tom istraživanju, „Infrastruktura železnice Srbije“ je u prethodnoj godini zabeležila napredak u odnosu na 2017. godinu, a po ostvarenim rezultatima svrstala se ispred mnogih razvijenijih železničkih kompanija iz Evropske Unije.

Čitajte dalje

Pruga za velike brzine od neprocenjivog značaja za Vojvodinu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, rekla je 4. oktobra, posle sednice Radne grupe za praćenje realizacije infrastrukturnih projekata na teritoriji AP Vojvodine, da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže u infrastrukturu u Vojvodini i u novom investicionom ciklusu.

Mihajlovićeva je posle sednice Radne grupe, kojoj je prisustvovao i pokrajinski premijer Igor Mirović, rekla da je svrha ove radne grupe da se projekti zajednički efikasno realizuju i da građani Srbije vide rezultat.

Čitajte dalje

Železnički infrastrukturni projekti u Vojvodini

Železnička infrastruktura predstavlja značajan segment infrastrukturnih projekata koji se realizuju u Vojvodini. Vrednost projekata železničke infrastrukture koji su na teritoriji Vojvodine  u proteklih godinu i po dana  završeni ili je u toku njihova realizacija iznosi oko 700 miliona evra, dok je vrednost projekata za čiji početak su pripreme u toku iznosi još oko milijardu  evra.

Na teritoriji Vojvodine u proteklih godinu i po dana završena je rekonstrukcija ukupno 129 kilometara regionalnih pruga, u toku je rekonstrukcija 67 kilometara regionalnih pruga, a do kraja 2019. godine očekuje se rekonstrukcija još 15,5 km regionalnih pruga. Vrednost ovih projekata obnove regionalnih pruga u Vojvodini je oko 92 miliona evra.

Čitajte dalje

Počinje rekonstrukcija železničkih stanica između Beograda i Valjeva, do kraja oktobra novi izgled jedanaest objekata

Na inicijativu potpredsednice srpske Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorane Mihajlović, da pored projekata modernizacije železničke infrastrukture i železnički objekti moraju biti lepši i uređeni kako bi se vratilo poverenje javnosti, „Infrastruktura železnice Srbije“ pokrenula je program rekonstrukcije železničkih stanica širom Srbije.

      

                                Pirot                                                                   Mladenovac

        

                  Sremska Mitrovica                                             Pančevo Varoš

Čitajte dalje

Potpredsednica srpske Vlade Zorana Mihajlović obišla radove na rekonstrukciji pruge Jajinci – Mala Krsna: Vratili smo železnicu na mapu Evrope

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas radove na rekonstrukciji pruge Jajinci – Mala Krsna i na izgradnji deonice obilaznice oko Beograda od Ostružnice do Bubanj potoka i tom prilikom istakla da je to način na koji se danas Srbija razvija – povezivanjem različitih vidova saobraćaja.

Čitajte dalje