Infrastruktura železnice Srbije

Vanredna situacija!

Nothing Found

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Vesti

Najnovije aktivnosti Društva

Mihajlovićeva povodom Dana železničara: Posle više od 50 godina ulaganje u razvoj železnice ponovo prioritet Srbije

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, čestitala je danas 15. septembar Dan železničara Srbije svim zaposlenima u železnici i poručila da je, posle više od pola veka, modernizacija železnice danas ponovo prioritet za Vladu Srbije i najvažniji zadatak u razvoju infrastrukture. 

Čitajte dalje

Generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić čestitao Dan železničara: Realizujemo najveće i najznačajnije projekte modernizacije železničke infrastrukture

Generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić, povodom Dana železničara Srbije – 15. septembra, uputio je čestitku zaposlenima u ovoj kompaniji i svim železničarima.

U čestitki koju je Jevtić uputio železničarima, navodi se:

– “Infrastruktura železnice Srbije“ ovogodišnji 15.septembar – Dan železničara Srbije, obeležava radno, realizujući najznačajnije i najveće infrastrukturne projekte modernizacije, kakvih decenijama nije bilo na srpskim prugama.

Čitajte dalje

„Infrastruktura železnice Srbije“ u evropskom vrhu po rodnoj ravnopravnosti, prema istraživanju Zajednice evropskih železnica (CER)

„Infrastruktura železnice Srbije“ pokazala je odlične rezultate u ovogodišnjem istraživanju koje je organizovala Zajednica evropskih železnica (CER) o položaju žena u železničkom sektoru.

U istraživanju koje je sprovedeno u 31 železničkoj kompaniji iz osamnaest evropskih država, „Infrastruktura železnice Srbije“ pokazala je da je po pitanju rodne ravnopravnosti ispred mnogih evropskih železničkih kompanija, sa mnogo savremenijim prugama i razvijenijim železničkim sistemima.

Čitajte dalje

Završena rekonstrukcija pruge Šabac – Loznica – Brasina, putnički vozovi ponovo nakon 13 godina

– Danas je za Vladu Srbije razvoj železnice prioritet i pored toga što ulažemo nekoliko milijardi evra u modernizaciju železničkih koridora, ove i naredne godine obnovićemo i 280 kilometara regionalnih pruga širom Srbije. Drago mi je da smo ispoštovali rok, jer smo 28. marta prilikom početka radova na ovoj pruzi najavili da će radovi biti završeni do 1. septembra, kao što je i bilo, – rekla je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović, 31. avgusta u železničkoj stanici Loznica, prisustvujući obeležavanju završetka radova na rekonstrukciji pruge Šabac – Loznica – Brasina.
 

Čitajte dalje