Infrastruktura železnice Srbije

Vanredna situacija!

Nothing Found

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Vesti

Najnovije aktivnosti Društva

U toku modernizacija 402 kilometra pruga, rekonstruisano 516 km, ukupno namenjeno železnici četiri i po milijarde evra

„Infrastruktura železnice Srbije“ trenutno izvodi radove na rekonstrukciji i modernizaciji 402 kilometra magistralnih i regionalnih pruga u Srbiji, a vrednost tih poslova iznosi oko 960 miliona evra. Kada se tome doda još 516 kilometara pruga rekonstruisanih u protekle četiri godine, u modernizaciju i rekonstrukciju železničke infrastrukture u Srbiji uloženo je u ovom periodu skoro milijardu i po evra. Ukupno je železnici namenjeno četiri i po milijarde evra.

Zahvaljujući Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Vladi Republike Srbije u toku je sveobuhvatna modernizacija železničke infrastrukture i izgradnja novih pruga, koja će u narednih par godina u potpunosti promeniti celokupan železnički saobraćaj u našoj zemlji.

Čitajte dalje

Radna grupa Srbije, Mađarske i Kine za brzu prugu Beograd – Budimpešta: Zajednički poziv Severnoj Makedoniji i Grčkoj da postanu deo projekta

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da su se delegacije Srbije, NR Kine i Mađarske danas na sastanku trilateralne radne grupe za izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta dogovorile da pozovu Severnu Makedoniju i Grčku da se pridruže ovom projektu.

Čitajte dalje

Dve godine rada Vlade Srbije i železnica

Povodom dve godine rada Vlade Srbije, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka prof.dr Zorana Mihajlović, prezentirali su najznačajnijih 170 rezultata, kao deo sprovedenih projekata, investicija i aktivnosti, koje se izdvajaju po svom značaju za građane Srbijed, a time i za ocenu rada Vlade Republike Srbije u tom periodu.

U prethodne dve godine postignuti su značajni rezultati u svim oblastima u nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednice Vlade i ministarke, prof. dr Zorane Mihajlović, od izgradnje više od 150 km auto-puteva, završetka izgradnje i puštanja u saobraćaj kompletnog drumskog Koridora 10 od severa do juga, izgradnje auto-puta na Koridoru 11, puštanja u saobraćaj Žeželjevog mosta u Novom Sadu i obnove skoro 400 km pruga, početka izgradnje prve brze pruge u regionu, koncesije za beogradski aerodrom Nikola Tesla, preko razvoja niškog aerodroma i otvaranja Aerodroma “Moravakod Kraljeva, ulaganja u vodni saobraćaj, komunalnu infrastrukturu i fabrike vode, do ostvarenog napretka u oblasti rodne ravnopravnosti i socijalnog uključivanja Roma.

Čitajte dalje

Obnovljen železnički most u Ovčar Banji

Infrastruktura železnice Srbije“ obnovila je železnički most u  Ovčar Banji, na pruzi između Čačka i Požege.

                                               

Radovi su obuhvatili zamenu pragova i ugradnju novih pešačkih staza. Ukupna vrednost radova iznosila je oko 35 miliona dinara.

Most je dugačak 150 metara, a preko njega svakodnevno prelazi preko dvadeset putničkih i teretnih vozova.