Infrastruktura železnice Srbije

Vanredna situacija!

Ništa nije pronađeno

Izgleda da ne možemo da pronađemo ono što ste tražili. Možda će pretraživanje ili jedna od veza ispod pomoći.

Vesti

Najnovije aktivnosti Društva

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović: Na infrastrukturnim projektima radi 2.500 radnika, prva žrtva korone na železnici

„Na deset najvećih infrastrukturnih gradilišta u Srbiji trenutno je angažovano 2.500 radnika i preporuka Ministarstva je da sva gradilišta koja mogu da funkcionišu u vreme epidemije, poštujući sve bezbednosne mere, treba da rade“, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, u uključenju u jutarnji program TV Prva.

Mihajlovićeva je podsetila da se, između ostalog, radi na Moravskom koridoru, izgradnji obilaznice oko Beograda, kao i na izgradnji brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Čitajte dalje

TV Pančevo, emisija „Infogradnja“: Srpske pruge grade se i obnavljaju i u vanrednom stanju

Gost specijalizovane emisije „Infogradnja“, koja je emitovana 3. aprila 2020. godine na Televiziji Pančevo, bio je Nenad Stanisavljević, pi-ar menadžer „Infrastrukture železnice Srbije“.

Emisija koju uređuje i vodi Jasmina Petković posvećena je najznačajnijim temama iz saobraćaja i infrastrukture, a emituje se na TV Pančevo svake nedelje.

Čitajte dalje

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, o probijanju tunela „Čortanovci“: Radnici su takođe heroji epidemije

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, rekla je, povodom probijanja prve cevi tunela “Čortanovci” na gradilištu brze pruge Beograd-Budimpešta, da infrastruktura uprkos epidemiji korona virusa ostaje važan pokretač privrede i razvoja Srbije.

Čitajte dalje

U Batajnici novi koloseci, stanica i peroni

U železničkoj stanici Batajnica, na gradilištu pruge za velike brzine između Beograda i Stare Pazove, kineske kompanije „China Railway International“ i „China Communications Construction Company“ svakodnevno i intenzivno rade, i u uslovima vanrednog stanja zbog zarazne bolesti KOVID 19 i svakodnevne borbe da se spreči dalje širenje korona virusa i sačuvaju ljudski životi. Železnička stanica Batajnica jedno je od gradilišta na kojem se odvijaju radovi i tokom vanrednog stanja. U Batajnici se gradi stanična zgrada, peroni i podhodnik.

Čitajte dalje