Infrastruktura železnice Srbije

Vanredna situacija!

Nothing Found

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Vesti

Najnovije aktivnosti Društva

U prisustvu predsednika Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, potpredsednica srpske Vlade Zorana Mihajlović potpisala sa Ruskim železnicama Sporazum o redovnom održavanju železničke infrastrukture u Srbiji

U prisustvu predsednika Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i generalni direktor i predsednik uprave Ruskih železnica Oleg Belozjorov, potpisali su danas Sporazum o realizaciji projekata na redovnom održavanju železničke infrastrukture na teritoriji Republike Srbije.

To je drugi dokument u oblasti železničkog saobraćaja potpisan u okviru posete ruskog predsednika Srbiji, posle ugovora za nove projekte na železnici vrednog 230 miliona evra, koji su danas potpisali generalni direktori “Infrastrukture železnice Srbije” i “RŽD internešnl“ Miroljub Jevtić i Sergej Pavlov.Čitajte dalje

U prisustvu potpredsednice srpske Vlade Zorane Mihajlović, „Infrastruktura železnice Srbije“ i „RŽD Internešnl“ potpisali ugovore za nove projekte na železnici vredne 230 miliona evra

U prisustvu potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, „Infrastruktura železnice Srbije“ i „RŽD Internešnl“ potpisali su danas ugovore za nove projekte na železnici vredne 230 miliona evra.

Ugovor su potpisali Miroljub Jevtić, generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ i Sergej Pavlov, generalni direktor „RŽD Internešnl“.

Video prilog o potpisivanju ugovora možete pogledati ovde.

Čitajte dalje

Završena kompletna rekonstrukcija pruge Topčider – Rakovica – Resnik

„Infrastruktura železnice Srbije“ u utorak, 15. januara 2019. godine, završila je kompletnu rekonstrukciju oko sedam i po kilometra pruge Topčider – Rakovica – Resnik, a svi uređaji na ovoj deonici sada su u punoj funkciji.

Na delu pruge od Topčidera do Rakovice brzina vozova povećana je na 80 km/sat, umesto 30 km/sat, koliko je iznosila pre popravke pruge, dok je brzina vozova na deonici Rakovica – Resnik sa nekadašnjih 50, povećana na 70 kilometara na sat.

Ukupna vrednost svih izvedenih radova iznosi oko 24,5 miliona evra, a finansiranje je obezbeđeno iz sredstava kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Čitajte dalje

Otvorena mejl adresa za dopise u vezi sa putnim prelazima

„Infrastruktura železnice Srbije“ otvorila je novu mejl adresu, sa ciljem brže i efikasnije komunikacije sa javnošću kada je reč o putnim prelazima.

            Mejl adresa je:    putniprelazi@srbrail.rs 

Putem ovog mejla  moći će da se „Infrastrukturi železnice Srbije“ dostavljaju primedbe, predlozi, sugestije, kao i da se ukaže na eventualne probleme u funkcionisanju putnih prelaza širom Srbije.

Rukovodstvo i stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ svakodnevno će pratiti i analizirati sve dobijene informacije, a biće to način i da se ostvari dvosmerna komunikacija sa građanima.

Uvereni smo da je bezbednost saobraćaja na putnim prelazima interes svih nas.

Putni prelazi u Kijevu i Sremčici bezbedni

Povodom objava koje su se pojavile na društvenoj mreži Tviter, u vezi putnih prelaza Kijevo u Rakovici i Železnik u Sremčici, obaveštavamo Vas o sledećem: 

1. Putni prelaz u Kijevu deo je rekonstrukcije pruge Topčider – Rakovica – Resnik. U toku su završne aktivnosti, kako bi 15. januara ova deonica i svi uređaji na njoj bili pušteni u pun rad.

S obzirom da su završni radovi na rekonstrukciji cele ove deonice u toku, železničko osoblje koje učestvuje u organizaciji i funkcionisanju saobraćaja bilo je na dokazani način upoznato sa izvođenjem radova i postupa u skladu sa pravilnicima koji definišu ovakvu situaciju.

Ni jednog trenutka bezbednost saobraćaja na ovom putnom prelazu nije ugrožena.

Kao što je i na Tviteru konstatovano, voz se zaustavio i nastavio kretanje tek kada je bilo bezbedno da pređe put, što je u potpunosti u skladu sa železničkim procedurama i pravilnicima.

S obzirom da su u toku završni radovi na rekonstrukciji ove pruge, putni prelaz u Kijevu je u posebnom režimu, sa ciljem potpune bezbednosti saobraćaja na ovom mestu.

Čitajte dalje

Slomljene rampe u Paraćinu, slede prijave

„Infrastruktura železnice Srbije“ registrovala je na svojim uređajima lomljenje polubranika na putnom prelazu „Štofara“ u Paraćinu, 6. januara u večernjim satima.

„Infrastruktura železnice Srbije“ poseduje ceo snimak lomljenja plubranika na navedenom putnom prelazu, kao i tačno vreme kada se to dogodilo, a događaj su registrovale i sigurnosne kamere na ovom putnom prelazu.

Čitajte dalje

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika ni jedna slomljena rampa, novi apel za poštovanje saobraćajnih propisa i poziv nadležnima da efikasno reaguju po prijavama

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika na putnim prelazima širom Srbije ni jedna rampa nije bila slomljena ni oštećena od strane vozača drumskih vozila. Sigurno je da su većoj pažnji vozača i njihovoj odgovornoj i pravilnoj vožnji svakako doprineli i stalni apeli koje „Infrastruktura železnice Srbije“ upućuje javnosti za poštovanje propisa i očuvanje bezbednosti saobraćaja.

Međutim, da bi se u bezbednosti saobraćaja postigli željeni efekti, neophodno je kontinuirano poštovanje propisa na putnim prelazima u dužem vremenskom periodu.

Pored toga, neophodno je da nadležni državni organi efikasno reaguju po  prijavama „Infrastrukture železnice Srbije“ koje se odnose na ugrožavanje javnog saobraćaja.

Zbog toga, još jednom apelujemo na sve učesnike u drumskom saobraćaju da se na putnim prelazima ponašaju pravilno i odgovorno i poštuju signalizaciju, jer se jedino na taj način može očuvati bezbednost.

Čitajte dalje