Infrastruktura železnice Srbije

Vanredna situacija!

Nothing Found

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Vesti

Najnovije aktivnosti Društva

Apel i upozorenje „Infrastrukture železnice Srbije“: Ne penjite se na vagone, posledice su tragične

„Infrastruktura železnice Srbije“, povodom današnje nesreće kada je dečak starosti oko četrnaest godina prilikom penjanja na vagone u železničkoj stanici Beograd ranžirna u Makišu doživeo strujni udar i teško povređen,  još  jednom  apeluje na sve, a posebno na najmlađe, da se ne penju na vagone na prugama, jer na taj način direktno ugrožavaju svoj život.

Prema izjavama dežurnog železničkog osoblja, i prilikom današnje nesreće u železničkoj stanici Beograd ranžirna u Makišu, dvojica dečaka danas nešto pre 14 sati  penjala su se na vagone na 13. i 14. koloseku  i skakali sa vagona na vagon, kako bi se fotografisali. Jedan dečak je tom prilikom pretrpeo strujni udar. Nakon intervencije Hitne pomoći i MUP-a, dečak je sa teškim povredama prebačen u Urgentni centar.

Čitajte dalje

Remont pruge Požarevac – Majdanpek prema planu, u toku radovi u Kučevu, završetak 21. novembra

Radovi na rekonstrukciji devedeset kilometara pruge Požarevac – Majdanpek odvijaju se prema planu. Trenutno su u toku radovi u železničkoj stanici Kučevo i do 21. novembra, kako je to i planirano, biće spojena pruga između Požarevca i Majdanpeka,  remontovana sopstvenim kadrovima i  materijalnim i finansijskim sredstvima „Infrastrukture železnice Srbije“, – izjavio je generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić, prilikom današnjeg obilaska radova u železničkoj stanici Kučevo.

Čitajte dalje

Zbog geodetskog snimanja Pančevačkog mosta, izmene u režimu drumskog saobraćaja od 10. do 24. novembra

Zbog geodetskog snimanja nultog stanja čelične konstrukcije Pančevačkog mosta, u okviru radova na rekonstrukciji levog koloseka pruge preko Pančevačkog mosta, a u skladu sa Rešenjem Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, od subote, 10. do subote, 24. novembra 2018. godine privremeno će biti izmenjen režim drumskog saobraćaja za vreme trajanja snimanja.

Tako će od 10. do 24. novembra 2018. godine od 00.00 do 02.00 sati, kao i od 03.00 do 05.00 sati, u potpunosti biti obustavljen drumski i železnički saobraćaj preko Pančevačkog mosta. U navedenom periodu, od 02.00 do 03.00 sati preko Pančevačkog mosta će biti propuštan drumski saobraćaj.

Čitajte dalje

Mihajlovićeva i Pavlov: Nastavljamo zajednički rad na rekonstrukciji barske pruge

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas s delegacijom  “RŽD internešenela, predvođenom generalnim direktorom kompanije Sergejom Pavlovim, o zajedničkim projektima na železnici, uključujući nastavak rekonstrukcije železničke pruge Beograd-Bar.

Čitajte dalje

RTS – Jutarnji program (3.novembar): Reportaža o putovanju vozom na relaciji Novi Sad – Zrenjanin

 Jutarnji program RTS – a u subotu, 3. novembra 2018. godine, emitovao je reportažu o novouvedenoj železničkoj liniji Novi Sad – Zrenjanin, koju možete pogledati i na našem sajtu (Youtube  kanalu):

Nakon što je „Infrastruktura železnice Srbije“ obnovila  95 kilometara pruge između Novog Sada i Zrenjanina, putnički saobraćaj na ovoj relaciji ponovo je uspostavljen nakon punih sedam godina.
Saobraćaj putničkih vozova na ovoj pruzi bio je tada  obustavljen zbog lošeg stanja železničke infrastrukture, čime je petnaestak mesta između Novog Sada i Zrenjanina ostalo bez do tada najbolje saobraćajne veze. Nakon ponovnog uspostavljanja redovnog saobraćaja vozova između Novog Sada i Zrenjanina, stanovnici mesta duž ove pruge ponovo imaju redovan i pouzdan prevoz.

Izgradnja brze pruge Beograd-Budimpešta najvažniji projekat Srbije i Kine

Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović razgovarala je 2. novembra sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom i zamenikom glavnog inženjera kineskih železnica i predsednikom kompanije “Čajna rejlvej internešenel” (CRIC) Jeng Džungminom o realizaciji projekta modernizacije pruge Beograd – Budimpešta.

Potpredsednica Mihajlović istakla je da je reč o najvažnijem projektu na kome rade Srbija i Kina, koji je bio tema nedavnih razgovora dvojice predsednika, Si Đinpinga i Aleksandra Vučića.Čitajte dalje

Video snimci sa sigurnosnih kamera na putnim prelazima o ponašanju učesnika u drumskom saobraćaju kada su rampe spuštene i nailazi voz

Sigurnosne kamere „Infrastrukture železnice Srbije“ zabeležile su ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju na putnim prelazima u situacijama kada su rampe spuštene i nailazi voz.
Snimci su nastali na većem broju putnih prelaza širom Srbije.
U desetak minuta odabranog materijala mogu se videti situacije na putnim prelazima koje će vas uplašiti, začuditi ili podsetiti na neke scene iz akcionih filmova.

Da biste pogledali snimke nesreća na putnim prelazima kliknite ovde

Čitajte dalje