Infrastruktura železnice Srbije

Vanredna situacija!

Nothing Found

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Vesti

Najnovije aktivnosti Društva

„Pravilno je bezbedno“ u Lajkovcu

U Osnovnoj školi „Mile Dubljević“ u Lajkovcu oko 150 učenika prvog i drugog razreda učestvovalo je u edukativnoj, društveno odgovornoj akciji o bezbednosti na putnim prelazima, pod nazivom „Pravilno je bezbedno“, koju organizuje „Infrastruktura železnice Srbije“.

Čitajte dalje

U akciji „Pravilno je bezbedno“ u Požarevcu učestvovalo preko 400 mlađih osnovaca

Više od 400 učenika mlađih razreda iz Osnovnih škola „Kralj Aleksandar I“ i „Vuk Karadžić“ u Požarevcu učestvovalo je 14. marta u edukativnim predavanjima o bezbednosti na putnim prelazima i u pružnom pojasu, koja je organizovala „Infrastrukture železnice Srbije“, u okviru društveno odgovorne kampanje, pod nazivom „Pravilno je bezbedno“.

Čitajte dalje

„Pravilno je bezbedno“ – edukativna kampanja započinje 14. marta u Požarevcu

„Infrastruktura železnice Srbije“ u sredu, 14. marta, u Požarevcu započinje ovogodišnju realizaciju edukativne, društveno odgovorne kampanje pod nazivom „Pravilno je bezbedno“, namenjene  najmlađim učenicima osnovnih škola širom Srbije.

Akcija započinje prezentacijom 14. marta u požarevačkim Osnovnim školama „Kralj Aleksandar I“  i Vuk Karadžić“.

Čitajte dalje

Železnica i Međunarodni dan žena

U „Infrastrukturi železnice Srbije“ danas radi skoro hiljadu žena.

Angažovane su na najrazličitijim odgovornim i značajnim poslovima, počev od najviših rukovodećih mesta, kao što su izvršni direktor, menadžer, direktor sektora ili rukovodilac projekta, pa sve do poslova u izvršnim službama poput šefa stanice, otpravnika vozova ili pregledača kola. I one profesionalno, kvalitetno i posvećeno obavljaju svoje poslove i radne zadatke u velikom poslovnom i saobraćajnom sistemu, kao što je „Infrastruktura železnice Srbije“.

Čitajte dalje

Prilikom nesreće u Vranjskoj Banji, putni prelaz je oštećen, popravka do 13. marta

Putni prelaz na ulasku u Vranjsku Banju oštećen je u nesreći koja se na tom mestu dogodila  27. februara, i zbog toga je u kvaru i ne radi.

Signalno-sigurnosna oprema na ovom putnom prelazu biće popravljena i osposobljena za redovan rad do 13. marta, ali će nadležne službe učiniti maksimalne napore da posao bude što pre završen.   

Čitajte dalje

Železnički saobraćaj u čitavoj Srbiji u uslovima vremenskih nepogoda redovno i nesmetano funkcioniše

Železnički saobraćaj u čitavoj Srbiji nesmetano funkcioniše u uslovima snežnih padavina i vremenskih nepogoda. „Infrastruktura železnice Srbije“ blagovremeno je preduzela sve potrebne aktivnosti za rad u zimskim uslovima, pa nema najava da bi sneg koji će padati narednih dana mogao da ugrozi redovno i bezbedno funkcionisanje železničkog saobraćaja.

Čitajte dalje

Potpisan ugovor o nabavci pet teških motornih drezina

„Infrastruktura železnice Srbije“ i francuska kompanija „Gajsmar“ (Geismar) potpisali su danas u Beogradu Ugovor o nabavci pet teških motornih drezina.
Ugovor su potpisali dr Miroljub Jevtić, generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ i Srđan Babić, predstavnik kompanije „Gajsmar“ za ovaj deo Evrope. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Miodrag Poledica, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Čitajte dalje