Infrastruktura železnice Srbije

Vanredna situacija!

Nothing Found

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Vesti

Najnovije aktivnosti Društva

Rekonstrukcija pruge Jajinci – Mala Krsna počela 15. maja u Umčarima

„Infrastruktura železnice Srbije“ 15. maja 2019. godine, u železničkoj stanici Umčari počela je rekonstrukciju  pruge Jajinci – Mala Krsna i železničke stanice Mala Krsna, na međunarodnom železničkom Koridoru 10 kroz Srbiju. 

Početku radova u Umčarima prisustvovao je generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić, sa saradnicima. Jevtić se na gradilištu susreo sa predstavnicima izvođača radova i tom prilikom razgovarano je o realizaciji ovog projekta. 

Čitajte dalje

Putni prelaz u Rabrovcu popravljen, do zamene zastarele opreme svi vozovi će se zaustavljati pre putnog prelaza

Povodom fotografije sa putnog prelaza u Rabrovcu, na kojem su u kvaru polubranici, a koju je na svom portalu objavio jedan dnevni list, obaveštavamo vas o sledećem:

Uređaj putnog prelaza u Rabrovcu bio je danas, 14.maja, u kvaru od 15.10 do 16.15 sati, kada su stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ otklonile kvar i omogućile njegovo ponovno nesmetano funkcionisanje.

Čitajte dalje

U Kini danas potpisan Ugovor o finansiranju izgradnje pruge za velike brzine Novi Sad – Subotica

Projekat izgradnje pruge za velike brzine između Novog Sada i Subotice, za čiju je realizaciju danas u Pekingu potpisan Ugovor o finansiranju, obuhvata trasu dvokolosečne pruge i stanice sa objektima na pruzi, rekonstrukciju i modernizaciju železničkih čvorova Novi Sad, Vrbas i Subotica, denivelaciju ukrštanja pruge sa drumskim i pešačko-biciklističkim stazama, kao i ugradnju elektrotehničke infrastrukture koja omogućava bezbedno odvijanje saobraćaja projektovanim brzinama i uvođenje evropskog sistema upravljanja železničkim saobraćajem.

Čitajte dalje

„Infrastruktura železnice Srbije“ danas u Kini potpisala Okvirni ugovor o modernizaciji pruge Beograd – Preševo – državna granica sa Severnom Makedonijom, na međunarodnom železničkom Koridoru 10

Potpredsednica Vlade Republike Srbije prof. dr Zorana Mihajlović, generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić i generalni direktor kineske kompanije CRBC  (China Road and Bridge Corporation) Lu Šan, potpisali su danas, 24. aprila  u Kini Okvirni ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji železničkih deonica na Koridoru 10 pruge Beograd – Niš – Preševo – državna granica sa Republikom Severnom Makedonijom.

Čitajte dalje

Hemijski voz za uklanjanje rastinja duž pruga kreće sutra, 25. aprila

„Infrastruktura železnice Srbije“ u četvrtak, 25. aprila, počinje ovogodišnje redovno suzbijanje vegetacije Hemijskim vozom duž pruga širom Srbije.

Hemijsko suzbijanje vegetacije trajaće do juna, a Hemijski voz proći će duž oko 3.200 kilometara srpskih pruga, odnosno gotovo svih pruga u Srbiji i uništavati rastinje na udaljenosti do šest metara od koloseka.

Hemijski voz u prvih osam dana suzbijaće vegetaciju na sledećim prugama:

   25. april – pruge Subotica – Kelebija – državna granica i Subotica – Horgoš – državna granica;

   26. april – pruga Subotica – Vrbas – Sombor;

   27. april – pruga Sombor – Bogojevo – Karavukovo Bač – Karavukovo – Gajdobra – Sajlovo Rasputnica – Novi Sad

   28. april – Novi Sad – Rimski Šančevi – Žabalj – Rimski Šančevi – Kać – Orlovat – Zrenjanin Fabrika – Zrenjanin

   29. april –  Zrenjanin – Kikinda – državna granica – Kikinda – MSK Kikinda;

   30. april – Kikinda – Banatsko Miloševo, Senta – Banatsko Miloševo – Zrenjanin;

   01. maj – Zrenjanin – Zrenjanin Fabrika – Sečanj – Vršac

   02. maj – Vršac – državna granica – Vršac – Bela Crkva – Vršac 

   Čitajte dalje

   „Infrastruktura železnice Srbije“ na 45. Međunarodnom sajmu građevinarstva

   „Infrastruktura železnice Srbije“ predstavlja se na 45. Međunarodnom sajmu građevinarstva, koji se pod nazivom „Budućnost gradimo sada“ održava na Beogradskom sajmu od 17. do 20. aprila 2019. godine.

   „Infrastruktura železnice Srbije“ u Hali 4 Beogradskog sajma predstavlja projekte modernizacije železničke infrastrukture, obnove regionalnih pruga, uređenja putnih prelaza i stanica, potvrđujući i na ovaj način da je železnička infrastruktura trenutno najveće gradilište u Srbiji.

   Čitajte dalje

   Novi železnički projekat Srbije i Mađarske

   Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović,  potpisala je danas sa ministrom  za inovacije i tehnologiju Mađarske Laslom Palkovičem memorandum, koji se odnosi na nadogradnju železničke pruge između Subotice i Segedina.

   Čitajte dalje