Infrastruktura železnice Srbije

Vanredna situacija!

Ništa nije pronađeno

Izgleda da ne možemo da pronađemo ono što ste tražili. Možda će pretraživanje ili jedna od veza ispod pomoći.

Vesti

Najnovije aktivnosti Društva

Mihajlovićeva sa predsednikom kineske železnice: Brza pruga do Stare Pazove u martu, do Novog Sada na jesen 2021!

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas sa predsednikom kineske kompanije “Čajna rejlvej internešenel kompani” (CRIC) Jan Žongminom i sa njim razgovarala o realizaciji projekta modernizacije brze pruge od Beograda do Budimpešte. Sastanku je prisustvovala i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo.

Čitajte dalje

Mihajlovićeva: Domaće firme da se dobro spreme, biće puno posla tokom programa „Srbija 2025“

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je da će u okviru novog investicionog plana „Srbija 2025“ od ukupno predviđenih 14 milijardi evra čak devet milijardi biti uloženo u transportnu infrastrukturu.

„Zato pozivam sve naše građevinske firme i sve preduzetnike da se dobro pripreme za sledećih nekoliko godina, jer će biti toliko posla da će nam sigurno biti potrebno još radnika i firmi. I upravo ovaj investicioni program „Srbija 2025″ najbolje govori kako ova Vlada Srbije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić vide i kako razumeju šta je najvažnije za budućnost naših građana. Gde imamo dobru infrastrukturu, dobre puteve, nove pruge, tamo gde se lako stiže do bilo kog drugog grada u Srbiji ili u regionu, tu mladi ljudi imaju bolje uslove za život i manje razloga da razmišljaju o odlasku iz Srbije“, izjavila je Mihajlovićeva u intervjuu za Politiku.

Čitajte dalje

Levi kolosek brze pruge Beograd – Stara Pazova gotov u martu

– Gradnja levog koloseka brze pruge Beograd centar – Stara Pazova od 34,5 kilometara, na železničkom pravcu ka Budimpešti, trebalo bi da bude završena i otvorena za saobraćaj 19. marta, najavio je generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije” Miroljub Jevtić.

              

                                                                         Altina – izgradnja pothodnika

Čitajte dalje

Izveštaj o bezbednosti na putnim prelazima u 2019. godini: Najviši nivo u protekle dve decenije

U 2019. godini dogodio se najmanji broj nesreća na putnim prelazima, sa najmanje nastradalih osoba posmatrano u prethodne dve decenije. 

„Infrastruktura železnice Srbije“ ostvarila je lane najviši nivo bezbednosti na putnim prelazima na godišnjem nivou u periodu od 2001. do 2019. godine, odnosno najbolji rezultat u 21. veku.

To je rezultat svih aktivnosti koje „Infrastruktura železnice Srbije“ vodi sa ciljem povećanja bezbednosti na putnim prelazima. „Infrastruktura železnice Srbije“ i u 2020. godini nastaviće realizaciju brojnih aktivnosti koje će doprineti daljem povećanju nivoa bezbednosti na putnim prelazima. Tako će i ulaganja u  putne prelaze u 2020. godini biće povećana, pa su obezbeđena i kreditna sredstva u iznosu od 13 miliona dolara od Svetske banke i 8 miliona evra od Evropske banke za obnovu i razvoj, za podizanje nivoa bezbednosti na putnim prelazima.

Čitajte dalje