Generalni direktor Miroljub Jevtić na Dan železničara obišao stanicu Subotica i remont pruge Subotica – Senta

Generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić 15. septembra, na Dan železničara, obišao je železničku stanicu Subotica i radove na rekonstrukciji pruge Subotica – Senta.

     
Remont ove regionalne pruge duge 38,5 kilometra, koji je počeo 1. aprila, odvija se prema planu i biće završen do kraja 2019. godine.

Čitajte dalje

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović čestitala Dan železničara i 135. rođendan železnice u Srbiji

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, čestitala je svim radnicima železnice 15. septembar, Dan železničara, i 135. rođendan železnice u Srbiji.

„U svojoj drugoj istoriji ne pamti se ovako snažna modernizacije železnice u Srbiji još od gradnja prvih pruga pre više od jednog veka. Godinama zapuštena, zanemarena, ostavljena da propadne železnica se danas budi i razvija sa jasnim ciljem: da se vrati tamo gde joj je i mesto, a to u život naših građana i naše privrede“, navela je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da su železnice u prethodnom periodu prošle krupne reforme bez kojih nije bio moguć dalji napredak, kao i da su ulaganja Vlade Srbije u železnicu premašila 4 milijarde evra.

Čitajte dalje