Potpisan Memorandum o razumevanju u vezi sa projektom modernizacije pruge Velika Plana – Niš

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić, u prisustvu šefa Delegacije Evropske Unije u Srbiji Sema Fabricija, potpisali su 5. juna  u Beogradu  Memorandum o razumevanju u vezi s izradom projektne dokumentacije za rekonstrukciju pruge od Velike Plane do Niša, što je jedan od prvih koraka u realizaciji ovog projekta ukupne investicione vrednosti oko 550 miliona evra.

 

Čitajte dalje

Održan sastanak Upravnog odbora za projekat VERA

Delegacija „Infrastrukture železnice Srbije“ učestvovala je u Parizu, krajem maja, na sastanku Upravnog odbora projekta za uspostavljanje „virtuelne“ evropske železničke akademije (VERA).

Cilj ovog projekta, čiji je aktivan učesnik „Infrastruktura železnice Srbije“, je formiranje mreže edukativnih institucija i centara za obuku zaposlenih na železnici.

Na sastanku se razgovaralo o novitetima u pogledu Studije izvodljivosti za ovaj projekat, koju sprovodi konzorcijum od tri konsultanata: WMP Consult, Ecorys i Panteia.

Čitajte dalje